Objavljeno u Nacionalu br. 471, 2004-11-23

Autor: Nacionalova redakcija

Siemens d.d., Korporativne komunikacije

Vezano uz članak objavljen 16. studenoga u tjedniku Nacional na stranicama 6 i 7 pod naslovom “Siemens priprema medijski udar na HAC”, molimo vas da objavite demanti.
Tvrtka Siemens d.d. vrlo je neugodno iznenađena opremanjem i samim tekstom spomenutog članka u kojem se potpuno lažno i neargumentirano najavljuje Siemensov medijski udar na Hrvatske autoceste. Odlučno ističemo da informacije i poruke koje se provlače kroz tekst, čiji ste vi autor, nisu ničim utemeljene osobito ako se uzme u obzir odgovor naše tvrtke koji smo na vaš upit uredno dostavili, a koji nikako nije sadržavao najavu “medijskog udara na HAC”. U spomenutom odgovoru sadržana je jedino potvrda da se Siemens d.d. potpuno legitimno i u skladu s normalnom poslovnom praksom žalio na odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača na natječaju Hrvatskih autocesta za ugradnju opreme na dionici autoceste Ivana Reka – Velika Kopanica. Ponašanje kakvo ste u svom članku pripisali tvrtki Siemens d.d. u potpunosti je suprotno od korporativnih principa i poslovne etike koju njegujemo u našoj tvrtki. Zbog toga je sasvim neutemeljeno i bespredmetno da bi naša tvrtka, koja je dio svjetskog koncerna Siemens, svoje eventualno poslovno nezadovoljstvo iskazivala putem medija.
Na kraju želimo izraziti svoje veliko žaljenje i nezadovoljstvo zbog objavljivanja ovog neistinitog i vrlo štetnog teksta koji nimalo ne odražava stavove Siemensa d.d.

Boris Šprem, Zagreb
U vašem cijenjenom tjedniku br. 470 objavljen je članak pod naslovom “200 kontrolora hrvatske privrede”. U članku je netočno navedeno da sam član Nadzornog odbora Croatia Airlinesa, kojeg je predsjednik od 15. lipnja 2004. Miomir Žužul, ministar vanjskih poslova RH.
Činjenica je da sam bio član Nadzornog odbora od lipnja 2000. do lipnja 2004. Od 15. lipnja 2004. odlukom Vlade RH i Skupštine Croatia Airlinesa nisam član NO Croatia Airlinesa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika