Objavljeno u Nacionalu br. 497, 2005-05-24

Autor: Nacionalova redakcija

 ad/pisma497

Vladislav Tomčuk, Zagreb
  U Nacionalu broj 495 od 10. svibnja 2005., u članku pod naslovom "Zadar će ulagati u svoje studente", na stranici 137. pogrešno je ispod slike otisnuto moje prezime koje nije Tomčug, nego Tomčuk, dok je izjava koju sam dao vašem novinaru u cijelosti pripisana Svetku Košćici, iako se iz samog teksta vidi da ju je dao predstavnik Luka Zadar d.d., koju sam na navedenom skupu predstavljao ja.
  S obzirom na gore navedeno, molim vas da u jednom od sljedećih brojeva, sukladno Zakonu o javnom informiranju, izvršite određene ispravke i s tim upoznate javnost.

Poštovana gospođo Karli,
  u Nacionalu od utorka, 17. svibnja 2005. na stranici 9 objavljen je članak u kojem se navodi kako je ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar - Kitarović donijela interni pravilnik koji navodno propisuje da djelatnici na posao trebaju dolaziti s opranom kosom i čistim noktima.
  Točna je informacija da se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija sastavlja dokument pod radnim nazivom "Etički kodeks Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija", ali bismo Vam htjeli skrenuti pozornost kako je riječ o etičkom kodeksu, a ne higijenskom. Takav kodeks koji je još u radnoj verziji nije do kraja raspravljen pa stoga nije ni mogao biti dan ministrici mr. sc. Kolindi Grabar – Kitarović na potpis, a verbalno su raspravljali o njemu članovi komisije koji ga sastavljaju.
  Molimo da sukladno Zakonu o medijima objavite ovaj ispravak u sljedećem broju Vašeg tjednika.
S poštovanjem,
  Ivana Crnić, glasnogovornica 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika