Objavljeno u Nacionalu br. 502, 2005-06-27

Autor: Nacionalova redakcija

Dan državnosti u mirovnim misijama UN-a

  Nekolicina hrvatskih policijskih eksperata prošle je subote na raznim stranama svijeta organizirala proslave Dana državnosti i ugostila nadređene časnike UN-a u čast hrvatskog nacionalnog praznika. Na Cipru su proslavu organizirali Mladen Vrtarić i Nenad Tuškanac, koji su ondje od sredine travnja u jednogodišnjoj misiji, zajedno s dva hrvatska vojna promatrača. Vrtarić je visoko pozicioniran u sjedištu UN-ove misije kao časnik za vezu. Prije odlaska na Cipar u sjedištu MUP-a bio je voditelj smjene u komunikacijskom centru. Tuškanac je na Cipru privremeni zamjenik šefa lokalne policijske stanice u grčkom dijelu Cipra. Prije odlaska u misiju bio je jedan od pomoćnika načelnika policijske uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji. O ugledu hrvatskih policijskih stručnjaka dosta govori činjenica da su Vrtarić i Tuškanac instruktori u zemlji koja je već postala članicom EU, iako Hrvatska još uvijek čeka na datum početka pregovora o priključenju EU.
  Proslavu Dana državnosti u Istočnom Timoru organizirao je Damir Hrlić, koji u tamošnjoj misiji UN-a radi kao voditelj tima za nadzor državne granice. U misiju je poslan jer se iskazao kao stručnjak za ilegalne migracije.
  Na Kosovu su proslavu Dana državnosti organizirali Kornelija Jakupec i Davor Gorski. Kornelija Jakupec kao stručnjak za daktiloskopiju radi na mjestu savjetnika u očevidnim ekipama u međunarodnoj policijskoj komponenti UNMIK-a, dok je Gorski zaposlen u odjelu za planiranje, koji se bavi kriznim situacijama.
  U Afganistanu su Dan državnosti proslavili Dario Dudas i Ivan Odeljan, koji ondje savjetuju lokalnu policiju o izgradnji infrastrukture policijske obuke.

Vezane vijesti

'Izrael bi mogao napasti Iran'

'Izrael bi mogao napasti Iran'

Britanski mediji pišu kako bi Izrael za nekoliko mjeseci mogao napasti Iran zbog razvoja iranskog nuklearnog programa koji ima i vojnu namjenu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika