10.01.2006. / 16:02

Autor: Viktor Zahtila

TJERALICA

Nakon prijetnje Kapetana Dragana, hrvatsko pravosuđe izdalo tjeralicu

Nakon što je Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan poslao novo pismo napadnog i uvredljivog sadržaja hrvatskoj ministrici pravosuđa Vesni Škare – Ožbolt, hrvatsko pravosuđe je poslalo odgovor raspisavši za njim tjeralicu. Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić izdao je u utorak nalog policiji za raspisivanje međunarodne tjeralice.  Nalog za raspisivanje tjeralice izdan je sukladno članku 486. Zakona o kaznenom postupku, jer je Vasiljković, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila u bijegu, a rješenjem šibenskog Županijskog suda mu je određen pritvor.
Istragu je zatražilo šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba 'Alfa', postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Kapetan Dragan je u svojem posljednjem prijetećem pismu napao i australske medije, koji su objavili priču o njemu kao ratnom zločincu koji živi u Sydneyu I podučava golf. Najavio je i tužbu protiv dnevnog lista The Australian a o tome govori I u pismu ministrici. U tom pismu je istaknuo ministrici “ako želi rat imati će ga 2. veljače pred Vrhovnim sudom Novog južnog Walesau Sydneyu, gdje počinje sudski process protiv medijskih giganata kojih imam namjere da završim isto tako kao što sam završio Glinu I Škabrnju. A usput da im uzmem nekoliko milijuna. Na tom procesu  imaš šanse da izneseš te tvoje „dokaze“ o mojim „ratnim zločinima“. Pred pravim sudom u jednoj pravnoj državi“. Ministrica Vesna Škare-Ožbolt je izjavila da je pismo proslijedila policiji.   

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika