25.01.2006. / 14:29

Autor: Tina Zlatar

AUTOBUSNI KOLODVOR

Žagar zaposlen da ishodi dozvole koje se ne mogu dobiti regularnim putem

Žagar je postavljen na mjesto pomoćnika direktora za razvoj na inicijativu direktora Autobusnog kolodvora Franje Žulja koji smatra da je on prava osoba za razradu i lobing projekata predviđenih za 2006. godinu

Mislav Žagar je zaposlen u tvrtki Autobusni kolodvor da pribavi dozvole koje se ne mogu ishoditi regularnim putem. Podsjetimo, Žagar je 17. siječnja ove godine postavljen na mjesto pomoćnika direktora za tehničke poslove i razvoj Autobusnog kolodvora, no ne putem javnog natječaja. Za to mjesto, ustvrdila je za Nacional glasnogovornica Autobusnog kolodvora Ivana Šestić, nije niti trebalo raspisati javni natječaj i potvrdila da je Žagar zaposlen na inicijativu direktora Autobusnog kolodvora Franje Žulja: "Direktor Žulj smatra da je zbog svojeg iskustva i poznanstava Žagar idealna osoba koja može lobirati i progurati planirane projekte" izjavila je Ivana Šestić.
Žagar je prvi prigovorio odluci bivšeg direktora Autobusnog kolodvora Vjekoslava Karare da izgradi WC-e na kolodvoru u vrijednosti od 2 milijuna kuna i time je, tvrdi Novi list, utjecao na njegovu smjenu. "Karara nije smijenjen zbog izgradnje WC-a već zbog gubitka od 8,5 milijuna kuna stvorenog u 2004. godini. Istina je da je gospodin Žagar podržao imenovanje direktora Žulja, ali to nema veze s njegovim ugovorom", završava glasnogovornica Autobusnog kolodvora.

Podsjetimo, Žagar je 2004. godine izbačen iz HNS-a i javnosti je poznat i po aferi u kojoj je optužen da je omogućio nezakonitu pobjedu svom prijatelju na natječaju vrijednom milijun eura za posao čišćenja lopoča na Jarunskom jezeru. Osim toga, dok je bio član Gradskog poglavarstva za urbanizam, tijekom jedne konferencije za novinare pokazao je svoju kompetentnost čitajući kraticu za katastarski broj kao kućni broj što je izazvalo popriličan podsmijeh javnosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika