23.03.2006. / 11:44

Autor: Ivan Duvnjak

KOŠARKA

Cibona i dalje sve drži u svojim rukama

Košarkaši Cibone porazom u Trevisu od domaćeg Benettona 88:80 nisu iskoristili drugu priliku za prolaz u četvrtfinale Eurolige, no ostvarili su drugi cilj, nisu izgubiti s više od 11 koševa razlike. Igrači trenera Dražena Anzulovića tako su u mogućem krugu momčadi s istim omjerom osigurali prednost pred Benettonom jer su ih u Zagrebu svladali s 11 poena prednosti. Prvo poluvrijeme u Trevisu obilježio je sjajan šut za tri poena domaće momčadi koja je na odmor otišla s 11 koševa prednosti. U nastavku su Cibosi zaigrali bolje, Talijani su nešto promašili, pa se razlika 5 minuta prije kraja istopila na samo 4 koša prednosti za Benetton, bilo je 73:69. Za pobjedu očito nije bilo snage pa s krajnjih 88:80 u stožeru Vukova mogu biti i zadovoljni. I ovaj put najbolji igrač i strijelac Zagrepčana bio je Scoonie Penn s 22 koša, a dobru partiju pružili su Davison sa 16 i Rozić s 14 koševa. Treba istaknuti da je na tribinama bilo  50-tak navijača s Ciboninim obilježjima, što je bilo teško za povjerovati i  vodstvu kluba.

 Cibona uoči ogleda s Efes Pilsenom u posljednjem kolu u Draženovom domu sve drži u svojim rukama. U slučaju pobjede nad Efesom Cibona bi bez obzira na rezultat utakmice u Ateni između Panathinaikosa i Benettona osvojila prvo mjesto u skupini i osigurala prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu.  Takvim razvojem situacije Cibona bi razigravala s  drugoplasiranom ekipom Grupe F, a to će najvjerojatnije biti španjolska Tau Ceramica. Bio bi to zanimljiv dvoboj i s obzirom na to da u Tau Ceramice trenira naš Velimir Perasović, a u momčadi je i hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić. U svakom slučaju, slijedeće srijede u Draženovom domu Cibona će po četvrti puta u ovoj euroligaškoj sezoni pokušati pobijediti Efes Pilsen i otvoriti si mogućnost za najbolji rezultat u Europi još od vremena zlatne generacije predvođene košarkaškim Mozzartom Draženom Petrovićem. Ne bi bilo loše u Mozzartovoj godini u kojoj očekujemo i otvaranje Draženovog memorijalnog centra podsjetiti na slavne košarkaške dane pod tornjem.

Vezane vijesti

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

Košarkaši Zagreba CO su u sklopu 25. kola regionalne ABA lige slavili u Draženovom domu protiv Cibone s 88-84. Gosti su do pobjede došli zahvaljujući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika