08.04.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

SVIJET

BIVŠEM PREDSJEDNIKU "SAO KRAJINE" SE SUDI U BEOGRADU

BIVŠEM PREDSJEDNIKU “SAO KRAJINE” SE SUDI U BEOGRADU

Borislavu Mikeliću, predsjedniku vlade “SAO Krajine” do 1994. godine i jednom od čelnih ljudi pobunjenih Srba neće biti suđeno u Hrvatskoj, izjavio je Vladan Batić, srbijanski ministar vanjskih poslova. Razlog tome leži u činjenici da je Mikelić državljanin Srbije i Crne Gore te da mu se tamo već sudi zbog sumnje da je jedan od urotnika nedavnog Đinđićevog ubojstva, kao i zbog povezanosti s vođama Zemunskog klana.
Mikelić je nakon Oluje 1995. otišao u Beograd gdje je bio na funkciji predsjednika Komiteta za zaštitu prava i interesa raseljenih osoba i povratak u zavičaj. Već tada su do javnosti stizale mnoge informacije o njegovim brojnim malverzacijama. Jedna od afera bila je pokretanje mesne industrije “Galames” zajedno s petrinjskim financijerom Draganom Čičićem koji je ujedno bio financijer stranke JUL, Mirjane Marković, supruge haškog otuženika Slobodana Miloševića. O “Galamesu” se dugo spekuliralo da je svoju proizvodnju bazirao na receptima ukradenim iz petrinjskog Gavrilovića, a da je upravo Mikelić bio “dugoprstić” koji se recepata domogao.

Vezane vijesti

Srbija poslije Đinđića - korak unatrag

Srbija poslije Đinđića - korak unatrag

Svetlana Lukić, urednica Peščanika, jednog od retkih nezavisnih medija u Srbiji, na godišnjicu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića govori o tome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika