02.08.2006. / 13:40

Autor: Ana Kirin

Bilić objavio popis reprezentativaca

Novi izbornik hrvatske A selekcije Slaven Bilić u srijedu je objavio popis nogometaša na koje računa za skorašnju utakmicu protiv svjetskih prvaka Talijana. Na popisu, sukaldno očekivanjima, nisu Tomislav Butina ni Dado Pršo koji su najavili povlačenje iz reprezentacije. Na golu će, kao Pletikosina zamjena, biti Joey Didulica, dok je kao treći vratar predviđen Vedran Runje. U napadu bi, pored već standardnih Balabana, Olića i Klasnića, trebali biti Eduardo da Silva i Mladen Petrić. No Bilić je iznenadio uvrstivši na listu Gorana Sablića, i Milana Rapajića unatoč tome što ovaj ima 33 godine. Također, suprotno očekivanjima u reprezentaciju nije Davor Vugrinec, jedan od najboljih igrača Prve Hrvatske nogometne lige kojeg su mnogi željeli vidjeti i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. "Nema Vugrinca sada, ali to ne znači da ga neće biti u nekim drugim akcijama. Jasno je da ga pratim, ali u ovom času ne uklapa se u moju viziju", objasnio je Slaven Bilić pred novinarima u Kući hrvatskog nogometa.

Za ogled u Livornu 16. kolovoza trebali bi konkurirati Pletikosa, Didulica; Šimić, Sablić, Tudor, R. Kovač, Šimunić, Vranješ, N. Kovač, J. Leko, Babić, Srna, Petrić, Olić, Balaban, Rapaić, Ćale, Kranjčar, Modrić, Da Silva i Knežević, a pretpozive su dobili Ivan Leko, Pranjić, Šerić, Buljat i Vedran Runje. Na popisu dakle nema ni Tomasa, ni Bošnjaka, ni Tokića. Već u srijedu Slaven Bilić odlazi u Salzburg, kako bi razgovarao s Nikom Kovačem, a u četvrtak planira u Glasgowu pregovorati s Dadom Pršom. Posjetit će i Kijev, gdje igraju Jerko Leko i Goran Sablić.

Zanimljivo je da je Bilić inzistirao da u novi stručni stožer uđe Robert Prosinečki, čemu se u početku protivio predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Prosinečki je ipak dobio ulogu 'supervizora' svih reprezentacija, od A vrste do svih mlađih kategorija.


Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika