11.10.2006. / 06:52

Autor: Marin Medić

PLIVA

Barr kupio Plivu

Preduga zavrzlama u vezi s prodajom Plive je napokon završena: Središnja depozitarna agencija je objavila da je za prihvat ponude američkog Barra za preuzimanje Plive, zaključno s utorkom, u agenciji deponirano 13,5 milijuna Plivinih dionica, ili 72,67 posto.

Preduga zavrzlama u vezi s prodajom Plive je napokon završena: Središnja depozitarna agencija je objavila da je za prihvat ponude američkog Barra za preuzimanje Plive, zaključno s utorkom, u agenciji deponirano 13,5 milijuna Plivinih dionica, ili 72,67 posto. Time je Barr uvelike premašio uvjet od 50 posto plus jedne dionice. Ukupna vrijednost iznosi 15,25 milijardi kuna.

Iako se vjerovalo da postoji mogućnost da se Actavis još vrati u igru za kupovinu Plive, prevagnule su odluke EBRD i Vlade da svoje dionice proda Plivi. Tako je bar od ponedjeljka, kada je imao pohranjeno 4,5 milijuna dionica, došao na 13,5 i time osigurao apsolutnu pobjedu.

Cijela je priča s prodajom Plive počela 17. ožujka ove godine, kada je Actavis objavio preliminarnu neobvezujuću ponudu s cijenom od 570 kuna po dionici. Ta je ponuda odmah ocijenjena kao neatraktivna, U natjecanju Actavisa i Barra, cijena dionica je na kraju premašila 800 kuna, a Actavis je ispao iz nadmetanja, zbog „mogućeg ugrožavanja razvojnih planova prevelikom cijenom dionice Plive.“

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika