19.12.2006. / 17:49

Autor: Nina Tomljanović

ITALIJA

648 ilegalnih imigranata iskrcalo se na Siciliji

Talijanske vlasti privele su imigrante, od kojih je 300 prebačeno u prihvatni centar Pian Del Lago u gradu Caltanissetta, dok su ostali smješteni u centru u Licati

U utorak se blizu grada Aggrigenta na obali Sicilije iskrcalo 648 ilegalnih imigranata, među kojima je sedmero djece i 21 žena, objavila je talijanska policija.

Talijanske vlasti privele su imigrante, od kojih je 300 prebačeno u prihvatni centar Pian Del Lago u gradu Caltanissetta, dok su ostali smješteni u centru u Licati. Nakon što svi budu identificirani, talijanske vlasti će ih vratiti u zemlju iz koje su došli.

Ilegalni imigranti, koji su izjavili da su Egipćani, plovili su na brodu dugom 25 metara, a kada im se približio patrolni čamac, neki od njih su pali u more zbog guranja, ali su svi spašeni. Njihovo plovilo je viđeno u ponedjeljak navečer na pučini, oko 25 milja ispred Sicilije, između mjesta Porto Empedocle i Licate. Uočila ih je ribarica "Carlotta", koja je pozvala lučku kapetaniju.


Vezane vijesti

Švicarska (anti)imigracijska politika

Švicarska (anti)imigracijska politika

Švicarska se u srijedu našla na udaru oštrih kritika europskih dužnosnika zbog odluke da ponovno uvede kvote za radnike iz srednje i istočne Europe,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika