02.03.2007. / 10:50

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

Restoran ispod zvona katedrale

Već zbog pogleda na cijeli Zagreb restoran u katedrali bit će najekskluzivniji restoran u gradu. Interijer bi trebao biti uređen u skladu s prostorom, u duhu gotike, a meni bi također trebao biti specifičan

U južnom tornju zagrebačke katedrale, na 47 metara neposredno ispod velikih zvona, visine bit će otvoren restoran. Zagrebačka nadbiskupija će, kako piše Jutarnji list, prostor od oko 300 do 400 kvadratnih metara dati u koncesiju najboljem ponuđaču za otvaranje restorana. Velečasni Mijo Gabrić iz Odbora za obnovu zagrebačke katedrale smatra da "ako to mogu imati bazilika sv. Petra u Vatikanu, katedrala u Frankfurtu ili Firenzi, zašto ne bi mogao i Zagreb?" On je kazao da se trenutačno prikupljaju ponude za idejno rješenje, a istovremeno je u tijeku i svojevrsno testiranje javnosti, da se vidi postoji li uopće interes za takvu ideju. "Na prvome nam je mjestu obnova katedrale, za koju, kao što znate, treba još mnogo novca", istaknuo je Mijo Gabrić.

Već zbog pogleda na cijeli Zagreb restoran u katedrali bit će najekskluzivniji restoran u gradu. Interijer bi trebao biti uređen u skladu s prostorom, u duhu gotike. Obnovitelji katedrale tako predviđaju se da će stolci biti u obliku biskupskih tronova i da će na zidovima biti izloženi dijelovi zvona, golema klatna, stari mehanizam kojim su se zvona podizala na zvonike i slično. Meni restorana u katedrali trebao bi također biti specifičan i uključivati posebna jela kakva su se nalazila na biskupskim trpezama ili na samostanskim jelovnicima. U sklopu restorana trebala bi se nalaziti i suvenirnica.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika