05.04.2007. / 18:40

Autor: Ana Kirin

MORH

Rončević dogovorio vojnu suradnju s Kuvajtom

Na planu vojno-tehničke suradnje razmatrana je mogućnost modernizacije tenka M-84 u Hrvatskoj, pri čemu je ministar Rončević dao jamstvo Vlade RH kuvajtskoj strani da je tvrtka "Đuro Đaković-specijalna vozila d.d.", kao izvorni proizvođač tenka, sposobna profesionalno obaviti modernizaciju tenka prema zahtjevu naručitelja

Tijekom trodnevnog posjeta Kuvajtu, izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske predvođeno ministrom Berislavom Rončevićem s najvišim je kuvajyskim dužnosnicima razgovaralo o vojnoj suradnji dviju država uključujući modernizaciju tenka M-84 u Hrvatskoj.

Hrvatska delegacija, u kojoj su uz Rončevića bili i njegov pomoćnik za materijalne resurse Ivo Bačić, načelnik Uprave za operativne poslove GS OSRH general bojnik Drago Lovrić, direktor agencije "Alan" Ivica Nekić te predsjednik Uprave "Đuro Đaković – specijalna vozila d.d." Bartol Jerković, u Kuvajtu je boravila od 2. do 4. travnja.

Njih je u službenu audijenciju primio kuvajtski suveren emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, kojem je ministar Rončević predao pismo predsjednika Stjepana Mesića kojim ga poziva u Hrvatsku.

Delagacija se sastala i s privremenim premijerom, ministrom obrane i unutarnjih poslova šeikom Jaberom Al-Mubarakom Al-Hamadom Al-Sabahom. S njime je Rončević razgovarao o bilateralnoj suradnji, napretku koji je Hrvatska napravila u reformama obrambenog sustava, razmjeni iskustava, mogućnosti vojno-tehničke i poslovne suradnje s hrvatskim tvrtkama i mogućnosti kuvajtskih ulaganja u gospodarstvo Republike Hrvatske.

Kako stoji u priopćenju Ministarstva obrane od četvrtka 5. travnja, na planu vojno-tehničke suradnje razmatrana je mogućnost modernizacije tenka M-84 u Hrvatskoj, pri čemu je ministar Rončević dao jamstvo Vlade RH kuvajtskoj strani da je tvrtka "Đuro Đaković-specijalna vozila d.d.", kao izvorni proizvođač tenka, sposobna profesionalno obaviti modernizaciju tenka prema zahtjevu naručitelja.

Osim o mogućnosti suradnje na modernizaciji tenka M-84, razgovaralo se i o drugim aspektima bilateralnih odnosa na vojnom planu, a kuvajtska strana je pokazala iznimnu zainteresiranost i za druge hrvatske proizvode naoružanja i vojne opreme koje je predstavilo hrvatsko izaslanstvo.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika