16.04.2007. / 14:05

Autor: Martina Zeković

SARAJEVO

Bošnjaci uhićeni za zločine nad Srbima u Bugojnu

Po nalogu Odjela za ratne zločine, u ponedjeljak su uhićena dvojica visokih bošnjačkih vojnih i policijskih dužnosnika iz razdoblja rata u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u Bugojnu.

Enes Handžić, rođen 1960. godine i Senad Dautović, rođen 1963. godine sumnjiče se za zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika. Obojica su nakon uhićenja prebačena u Sarajevo gdje će ih saslušati državni tužitelj.

Dautović je u ratnom razdoblju bio na dužnosti načelnika policijske uprave u Bugojnu, dok je Handžić bio pomoćnik zapovjednika zadužen za obavještajne poslove 307. brigade Armije BiH.

U prostorijama policijske uprave u Bugojnu kao i sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u Zenici započela je pretraga, a pretpostavlja se kako agenti SIPA-e tragaju za dokazima o umiješanosti Handžića i Dautovića u ratne zločine nad bugojanskim Hrvatima.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika