26.04.2007. / 19:25

Autor: Martina Zeković

INTERPELACIJA

Zastupnici prozvali Vladu da ne izvještava o korištenju predpristupnih fondova

Interpelacija kojom je 21 zastupnik HNS-a i SDP-a od Vlade tražio da izvijesti o korištenju predpristupnih fondova EU, izazvala je raspravu o tome da je Hrvatska loše pripremljena za povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova. Oporba je prozvala Vladu da nije ispunila zaključak kojim ju je Sabor u listopadu 2005. obvezao da podnosi šestomjesečna izvješća o tom procesu.

Jozo Radoš, zastupnik HNS-a, naveo je da je Vlada do sada trebala podnijeti tri izvješća, te da HNS neće odustati od zahtjeva da se utvrdi tko je odgovoran za to što nije tako, i od zahtjeva da prije parlamentarnih izbora Vlada podnese još jedno izvješće.

SDP-ov Zvonimir Mršić istaknuo je da "ako ne iskoristimo i posljednji euro, ne možemo biti zadovoljni, a danas ima razloga za zabrinutost zbog povlačenja novca iz fondova EU-a". Tonči Tadić je ocijenio kako se obveze iz EU-a preuzimaju brže nego se povlači novac, kako bi se te obveze mogle i primijeniti.

Državna tajnica Martina Dalić predložila je odbacivanje interpelacije i izjavila da se projekti ne planiraju onako kako bismo mi željeli, nego uredbama Komisije. Pozitivnim je ocijenila činjenicu da lokalne jedinice otvaraju urede u Bruxellesu kako bi bile bolje obaviještene, ali je odbacila tvrdnje da to ne mogu učiniti i u Hrvatskoj.

Po prvi put je zatim na dnevnom redu, nakon rasprave, bilo Izvješće o korištenju predpristupnih fondova EU-a, o čemu je govorio državni tajnik Ante Žigman.

Vezane vijesti

Mladineo otišao, agresivni interesni lobiji ostali

Mladineo otišao, agresivni interesni lobiji ostali

U povodu medijskih tvrdnji kako je protiv novoimenovane direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanje Kalambure podignuta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika