Objavljeno u Nacionalu br. 600, 2007-05-15

Autor: Nacionalova redakcija

MIROSLAV BLAŽEVIĆ DEMANTIRA KAKO JE SRPSKOM BIZNISMENU PRIJETIO UBOJSTVOM

'Damir Čolić je osuđeni lažov'

Miroslav Ćiro Blažević u 72. godini doživio je biti optuženim za prijetnju ubojstvom. Za to ga je prozvao pa i prijavio policiji, 63-godišnji Damir Čolić koji je s Blaževićem na sudu jer ga tuži za krađu obiteljske kuće u švicarskom zimovalištu Crans Montana. Tvrdi kako ga je Blažević prije mjesec dana nazvao i navodno rekao: “Majku ti j…. četničku, ti si mrtav čovjek! Zalit ću te u beton i baciti u Jarun! Ti ne znaš tko sam ja, mogu srediti da nestaneš s lica zemlje.” To je Čolić izjavio za beogradski list As u kojem objašnjava pozadinu sukoba s Blaževićem. Međutim, Blažević je odmah odbacio sve te optužbe. “Ma sine pa koga bih ja to htio ubiti? Taj čovjek je prevarant, ja imam presudu još iz '83. godine, po kojoj je beogradski sud osudio Čolića na šest mjeseci zatvora jer me lažno optuživao u ovom slučaju”, rekao je vidno uzbuđeni Blažević koji je dodao kako Čolić zbog te presude ne može ni ući u Hrvatsku. “Zato ga je hrvatska policija i tražila kada je došao u Zagreb, nije on pobjegao zbog mojih prijetnji, već zbog policije. Pa ja sam tom čovjeku godinama pomagao, zašto bih ja njega želio ubiti?”, zaključio je Blažević uz nekoliko psovki na račun tjednika AS.

Blažević je, tvrdi Čolić, bio dobri prijatelj njegova oca Ivana Čolića koji se obogatio početkom 70-ih godina kad je u Trstu otvorio robnu kući Giovanni. Bogateći se, kupovao je mnoge nekretnine, a kad je umro došlo je do podjele imovine u koju se uključio i Blažević koji je ustvrdio kako je stan u Crans Montani zapravo njegov. Damir Čolić tvrdi kako je njegov otac dao Blaževiću novac kako bi mu kupio luksuzni stan koji je plaćen 1,218 milijuna DEM-a. Počelo je višegodišnje vucaranje po sudovima u Italiji, Beogradu i sad u Zagrebu gdje Blažević navodno pokazuje falsificiranu dokumentaciju gdje se pojavljuje potpis Ivana Čolića, datiran dan nakon njegove smrti, tvrdi njegov sin.

Vezane vijesti

Miroslav Šutej u galeriji Forum

Miroslav Šutej u galeriji Forum

U galeriji Forum u Zagrebu otvorena je izložba posvećena slikaru Miroslavu Šuteju, preminulome 2005. "Njegov opus obilježuju", kako je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika