18.05.2007. / 19:01

Autor: Martina Zeković

RUŠENJE GUINNESSOVOG REKORDA

"Najveći istodobni ples"

Nastojeći ostvariti novi rekord za Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda, 1960 zagrebačkih maturanata pridružilo se europskim maturantima. Osim zagrebačkih, sudjelovali su i maturanti iz Bjelovara, Garešnice, Daruvara, Metkovića, Osijeka i drugih gradova. Zagrebački maturanti su u petak točno u podne na središnjem trgu otplesali quadrille, u isto vrijeme i na istu glazbu, Straussov Fledermauss.

Sedam minuta prije podneva Zagreb se uključio u radio program Vala 202 Ljubljane, koja je bila koordinator plesa za ovaj dio Europe, a maturanti su zviždaljkama pozdravljali uključenje u program drugih gradova.

Maturantice i maturanti u bojama hrvatske zastave i s bijelim kišobranima, počeli su ples, koji je s pozornice vodio Tomislav Valdec iz Plesnog studija Spin, koji je nakon plesa objavio da je prema neslužbenim podacima srušen prošlogodišnji rekord. Tako je ove godine plesalo više od 25.000 djevojaka i mladića, a prošle 23.628.

Fotogalerija

  • Maturanti su prema neslužbenim podacima srušili prošlogodišnji rekord
  • U Zagrebu je plesalo oko 1960 maturanata
  • Maturanti su bili obučeni u boje hrvatske zastave
  • Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održao je govor

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika