18.06.2007. / 14:23

Autor: Martina Zeković

AKCIJA MAESTRO

Milanović za kriminal u HFP-u krivi Vladu, Đapić krivi SDP

"Vlada treba snositi političku odgovornost za kriminal u državnoj instituciji, u čijem Upravnom odboru sjede četiri ministra", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu predsjednik SDP-a Zoran Milanović. On također tvrdi kako premijer Sanader pokušava "preuzeti zasluge za uspjeh akcije pokušavajući uvjeriti javnost kako vodi borbu protiv korupcije, a istina je da za akciju nije znao jer ako je znao, to je onda protuzakonito. Novac za akciju dodijeljen je generalno, a ne za konkretne namjere".

Predsjednik SDP-a Anto Đapić ne optužuje samo aktualnu vladu za događaje u HFP-u već je, kako kaže, odgovornost i na prošloj vladi, na čelu s SDP-om, koja je privatizaciju tretirala na jednak način. "Politička odgovornost za to nije samo na HDZ-u, nego i na SDP-u, jer je i za njihova mandata bilo čudnih i interesantnih privatizacija, poput Viktora Lenca", kazao je Đapić. On smatra da je ovaj progon korupcije u privatizaciji samo "poligon za prikupljanje jeftinih političkih poena, što rade neke stranke".

"Nitko u Hrvatskoj nije previše iznenađen korupcijskim skandalom u Hrvatskom fondu za privatizaciju i HSP, za razliku od drugih, USKOK-u i policiji neće čestitati samo zato što rade svoj posao", izjavio je Đapić na konferenciji za novinare.

Za razliku od Milanovića, Đapić je izjavio kako HSP neće podržati HNS-ovu inicijativu da Sabor Vladi izglasa nepovjerenje.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika