20.06.2007. / 13:07

Autor: Marijana Zrinjski

KRITIKA VLADE

Vesna Škare Ožbolt: "Akcija Maestro je politički kontrolirana"

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt na konferenciji za novinare kazala je danas da je akcija "Maestro" kojom se razotkrila korupcijska afera u Hrvatskom fondu za prvatizaciju, politički kontrolirana te da ju je Vlada poduzela nekoliko mjeseci prije izbora, nakon što je bila suočena s velikim kritikama Europske komisije i hrvatske javnosti da se bezuspješno bori s korupcijom. Dodala je da Vlada tom kontroliranom istragom želi zamaskirati i zaboravu prepustiti sve ostale afere iz vlastitih redova, poput Brodosplita, cestogradnje, i drugih, te da nije prihvatljivo da se ministre koji su članovi Upravnog odbora HFP-a skrivaju od odgovornosti za stanje u HFP-u, ali i predsjednik Fonda.

"U Zakon o HFP-u propisuje da su se odluke unutar kolegija morale donositi jednoglasno, a ako su tri potpredsjednika u zatvoru, zašto nije i predsjednik HFP-a kao dio kolegija, zašto ga se toliko brani da nema veze s korupcijskom aferom", upitala je Vesna Škare-Ožbolt te zatražila od Vlade da javno objavi HFP-ove ugovore o privatizaciji, posebno onaj iz Sunčanog Hvara, te da objasni zašto je ministra gospodarstva Branka Vukelića u travnju povukla iz Upravnog odbora HFP-a. "Možda zato jer ga nitko ne spasio od još jedne afere", sama je ponudla odgovor.

Predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu danas je u ime DC-a uputila zahtjev da u Sabornicu pozove predsjednika Nadzornog odbora HFP-a kako bi odgovorio zašto Odbor nije četiri godine ispunjavao zakonsku obvezu izvještavanja Sabora jednom godišnje o stanju u HFP-u.

Vezane vijesti

Rošada mjesta Čačić - Pusić

Rošada mjesta Čačić - Pusić

Ono što je Nacional najavio prije više od dva mjeseca trebalo bi se, prema svim najavama, i ostvariti u subotu, 9. veljače, na sjednici Središnjeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika