26.06.2007. / 12:07

Autor: Marko Biočina

KRAJ GUŽVAMA

Mala Kapela i Sveti Rok uskoro u punom profilu

Nacional.hr doznaje kako će Vlada uskoro raspisati natječaj za osposobljavanje druge cijevi tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Iako su prvotno ove natječaje najavljivali krajem godine, očito su u Vladi odlučili malo požuriti s procedurom, kako bi bili sigurni da će radovi biti gotovi do početka turističke sezone 2008. Procjenjuje se kako će projekt koštati između 350 i 400 milijuna kuna.

Ovu vijest će zasigurno pozdraviti svi vozači, s obzirom da su spomenuta dva tunela u ljetnim mjesecima turističke sezone često bila usko grlo autoceste. Kada se radovi završe, čitava autocesta Zagreb – Split biti će u punom profilu, tako da bi višekilometarske kolone trebale postati stvar prošlosti.

Dosad su nadležni u Hrvatskim autocestama odbijali ideju otvaranja drugih cijevi na ovim tunelima, tvrdeći kako su troškovi održavanja punog profila tunela preveliki s obzirom da su potrebni tek nekoliko puta godišnje.

Vezane vijesti

Arsenal dao dva tjedna Barceloni da kupi Fabregasa

Arsenal dao dva tjedna Barceloni da kupi Fabregasa

Prema pisanju The Suna, Arsenal je europskom nogometnom prvaku Barceloni dao dva tjedna da ponudi traženu cijenu za Cesca Fabregasa ili će izgubiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika