16.07.2007. / 08:58

Autor: Martina Zeković

LEPOGLAVA

Petrinjski monstrum počinio samoubojstvo

Petrinjski monstrum Vlastimir Kihalić, koji je u lepoglavskoj kaznionici služio 40-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva supruge i njezinih dviju prijateljica, objesio se jučer u svojoj ćeliji.

U ožujku 2005. taj je bivši policajac s dva hica ubio svoju suprugu koja se namjeravala od njega razvesti, a zatim i njezine dvije prijateljice koje su je podržavale u toj odluci.

Za svako pojedinačno teško ubojstvo iz bezobzirne osvete Vlastimir Kihalić dobio je 30-godišnju zatvorsku kaznu. Sutkinja Snježana Mrkoci odredila mu je tako jedinstvenu kaznu od 40 godina, s obvezom psihijatrijskog liječenja jer je ocijenjen opasnim za okolinu i sebe.

Njegove zasluge u Domovinskome ratu, neosuđivanost, te da je djelo počinio smanjeno uračunjiv, uzele su se u obzir kao olakotne okolnosti, dok su je otegotnim okolnostima sud ocijenio posebnu bezobzirnost i okrutnost, te karakter egzekucije.

U svojoj obrani Kihalić je ustvrdio da je suprugu ubio nakon što je čuo u glavi glas da treba s njom raspraviti nesuglasice, te da mu je glas nakon toga rekao da je ubio pogrešnu osobu i da treba ubiti dvije žene koje su mu uništile brak, ali da se ne sjeća dalje ničega. Rekao je i da sada vidi da je "napravio veliko zlo".

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika