03.09.2007. / 11:23

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Venecija - 5. dan: Napuhane veličine Brad Pitt i Colin Farrell

Dean Sinovčić nije bio na konferenciji za novinare Colina Farrella jer je radio intervju s francuskim redateljem Claudeom Chabrolom i puno se bolje zabavio; Brad Pitt se dodvoravao Talijanima; Charlize Theron još jednom dokazala da je ljepša i pametnija od Angeline Jolie

Dvije velike stvari dogodile su se u nedjelju, na venecijanskom festivalu pojavili su se Brad Pitt i hrvatski glumci. Brad Pitt uživo, zbog svog dosadnog novog filma «The Assasination of Jesse James by the coward Robert Ford» dok su hrvatski glumci osvanuli samo na platnu jer je u nedjelju uvečer, dan prije svečane premijere, samo za novinare koji rade intervjue, prikazan film «The Hunting Party» sa Richardom Gereom u glavnoj ulozi a koji je sniman dobrim dijelom i u Hrvatskoj.
S profesionalne strane gledano na Brada Pitta mi se ne da trošiti vrijeme. Znam da posljednjih nekoliko godina izbjegava intervjue, znam da odrađuje samo press konferencije i znam da ono što u tim prilika izlazi iz njegovih usta nije objavljivo. Press konferencija je počela obećavajuće jer su novinari, kada se cijela ekipa filma pojavila, daleko više pljeskali Samu Shepardu (briljantnom glumcu i suprugu Jessice Lange) no Bradu Pittu. Nažalost, gotovo sva novinarska pitanja bila su upućena Pittu koji se ubrzo počeo glupirati tako da je, u dva slučaja, rekao «oprostite, upravo sa čuo da je Valentno Rossi ispao iz utrke pa se nisa koncentrirao na vaše pitanje». Valentino Rossi je talijanski motociklistički as i na taj se način Pitt želio dodvoriti Talijanima, kao vidi, za znam za njega. Usput je rekao da ništa ne spava otkad ima dijete. I da, film je grozno dosadan, traje dva i pol sata, ali to nije on rekao već svi novinari koji su ga gledali. On je rekao da je to tip filma kakav bi on uvijek želio raditi.
U nedjelju se pojavio još jedan ljepotan koji ne želi davati intervjue jer je prevelika faca. To je Colin Farrell, koji je došao s Ewanom McGregorom zbog novog filma Woodyja Allena «Cassandra's Dream» McGregor i Allen će davati intervjue ali Farrell ne. Da odmah razjasnimo, film je loš, ali su se novinari podijelili. Ja doista mislim da je loš, drugih pedeset posto tvrdi da je odličan, spominjali su mi motive iz grčke tragedije itd ali još uvijek mislim da je to samo opravdanje koje ne spašava film. Uglavnom, Farrell i McGregor glume dva brata kojima treba novac. Prvom, jer je u kartaškim dugovima, drugom, jer želi investirati u restoran i ujedno impresionirati novu i zahtjevnu djevojku. Bogati ujak iz Amerike dat će im novac ako ubiju njegovog bivšeg poslovnog partnera koji ga sumnjiči za kriminal, što oni i naprave ali nakon toga počinju problemi... Priznajem, nisam bio na konferenciji za novinare jer sam istovremeno radio intervju sa čuvenim 77-godišnjim francuskim redateljem Claudeom Chabrolom koji je daleko pametniji od Farrella. Chabrol u Veneciji ima novi film «Djevojka prerezana na dva dijela» koji se, kao i većina njegovih filmova bavi psihološkom obradom ljubavnog trokuta a Ludivine Sagnier glumi glavnu ulogu.
I tako sam u nedjelju kasno uvečer pogledao film «The Hunting Party» i nakon pola sata shvatio da će to biti velik hit u hrvatskim kinima. Radi se o priči o tri američka novinara koji dolaze u Bosnu kako bi ulovili ranog zločinca Lisicu (što je zapravo Radovan Karadžić) i uzeli nagradu od pet milijuna dolara. Priča se temelji na stvarnim događajima s time što se u originalu novinari napiju i odluče loviti Karadžića dok se u filmu Gere odluči na lov kako bi se osvetio Lisici koji je sa svojom vojskom poubijao ljude iz sela Polje u Bosni pa i njegovu trudnu djevojku Magdu (Kristina Krepela) s kojom je Gere ljubovao dok je izvještavao iz Bosne. I tako je Krepela postala pokretačka snaga za Gerea ali uloga Ljubomira Kerekeša kao Lisice je doista fenomenalna i nije čudo što ga već i američki kritičari hvale. Film je prepun duhovitih scena, najduhovtija je ona u kojoj američki novinari bivaju uhićeni i srpski koljač s istetoviranih četiri C na leđima i napisom «umro pre rođenja» na čelu, želi ih ubiti sjekirom, U trenutku kada je zamahnuo sjekirom zazvoni mu mobitel, on se javi i na frajerskom srpskom kaže «Pa gde si, maco? Naravno da mogu da pričam, što ne bih mogao…». Kidao sam se od smijeha dok su ostali novinari gledali blijedo u mene jer te dvije rečenice uopće nisu bile prevedene. I da ne bi bilo zabune, gole grudi Aleksandre Grdić se ne vide u filmu, ma što god se pričalo o tome.
A da bi na kraju shvatili kako je glumcima teško pored raznoraznih novinara, navest ću vam primjer od nedjelje kada je Charlize Theron davala intervju australskoj novinarki Helen Barlow koja je već barem 15 godina u ovom poslu i sugovornike gnjavi tračerskim pitanjima. Barlow ju je davila pitanjima o njezinoj haljini na što je Theron rekla «ako nemate pametnijih pitanja, možemo završiti ovaj intervju». Ma, srce moje, uvijek sam znao daje ljepša i pametnija od Angeline Jolie.

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika