25.09.2007. / 10:50

Autor: Marko Dejanović

SAD

Ahmadinejad misli da u Iranu ne postoje homoseksualci

Ahmadinejad ne vjeruje u postojanje homoseksualaca u Iranu, tvrdi da nije negirao holokaust i negira razvoj nuklearnog naoružanja.

Američko sveučilište Columbia ugostilo je iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada. Njegov posjet sveučilištu izazvao je kontroverze u SAD-u, a  posebno skandaloznom je ocijenjena izjava uprave Columbije kako bi kao predavača pozvali i Adolfa Hitlera kada bi to bilo moguće.

Zanimljivo, jedan od rijetkih političara koji su branili takvu odluku bio je američki predsjednik George W. Bush.

Iranskog je predsjednika na Columbiji dočekala neprijateljska atmosfera, a brojni studenti su nosili majice s natpisom "Zaustavite zlo Ahmadinejada". Oni koji su slušali njegov govor ponovno su ostali iznenađeni stavovima koje je iznosio.

Tako prema iranskom predsjedniku u Iranu nema homoseksualaca.

“U Iranu nemamo homoseksualaca kao u vašoj zemlji", rekao je Ahmadinejad. "Kod nas ne postoji taj fenomen, ne znam tko vam je rekao da toga ima kod nas", dodao je i izazvao šok među okupljenim studentima koji su ipak vjerojatno skloniji povjerovati izvješću Amnesty internationala. U njemu stoji da je među 200 prošle godine u Iranu pogubljenih osoba bio veliki broj homoseksualaca.

Ahmadinejad se osvrnuo i na nuklearni program svoje zemlje ali i na pitanje holokausta. Opet je ponovio da njegova zemlja ne razvija nuklearno naoružanje. S druge strane ustvrdio je da nikada nije negirao holokausta, nego da je samo tražio više istraživanja na tu temu.

Iranski predsjednik će se danas održati govor u UN-u, a njegova želja da posjeti  ruševine Svjetskog trgovinskog centra ostati će neispunjena jer  su mu gradske vlasti New Yorka zabranile pristup toj lokaciji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika