12.11.2007. / 14:00

Autor: Katarina Zorić

PJEVAČI U POLITICI

Miroslav Škoro unaprijed se odrekao mogućih prihoda iz Sabora

Škoro navodi da nema političkih ambicija u smislu kako se politika doživljava u glavama nekih. Kaže da njega zanima boljitak svih, naročito Slavonaca, Baranjaca i Podravaca čiju listu zastupa

Koliko je politika zanimljiv i privlačan posao najbolje pokazuje angažman brojnih sportaša, pjevača i ostalih poznatih lica iz hrvatskog javnog života na predstojećim parlamentarnim izborima. Iako je trenutno jedna od najvećih glazbenih zvijezda u Hrvatskoj, Miroslav Škoro odlučio se baviti i politikom. U izbornu utrku uključio se u dresu HDZ-a koji ga je kandidirao u 4. izbornoj jedinici.

Škoro je Jutarnjem listu otkrio da je nakon razgovora s čelnim ljudima stranke odlučio aktivirati članstvo u HDZ-u.

"Nemam političkih ambicija u smislu kako se politika doživljava u glavama nekih. Mene zanima boljitak svih nas, naročito mojih Slavonaca, Baranjaca i Podravaca čiju listu zastupam. Unaprijed se odričem mogućih prihoda iz Sabora u korist Pedijatrije Kliničke bolnice u Osijeku. Osnovat ćemo zakladu u koju će ići taj novac. Zakladu ćemo osnovati bez obzira na to uđem li u Sabor ili ne. Mojoj glazbenoj karijeri ulazak u politiku može samo štetiti." naglašava Škoro.

Popularni pjevač ne vidi problem u tome što je prije nekoliko godina pjevao u kampanji za Branimira Glavaša jer je, kaže, nastup dogovoren dok je Glavaš još bio u HDZ-u.

"Prije njegova istupanja iz HDZ-a imao sam s njim dogovor o nastupima u sklopu kampanje za lokalne izbore. Ja sam svoju riječ održao i u Slavoniji sam pjevao za njega i kad je istupio iz HDZ-a, a u drugim izbornim jedinicama nastupao sam za HDZ. Nakon izbora smatrao sam da ne treba po svaku cijenu koalirati i doći na vlast, nego da treba sustavno raditi, pa makar i u opoziciji. Sada se pokazuje da sam bio u pravu i da koaliranje nije bilo najsretnije rješenje." pojašnjava popularni pjevač.

Na pitanje kome je uputio stih "loše sluge loših gospodara" Škoro je odgovorio da je tumačenje ostavio slušateljima.

"S obzirom na to da me je dr. Sanader pozvao da se pridružim HDZ-u, čini mi se da se on nije prepoznao u tome, ali oni koji me napadaju, jesu i na to sam ponosan." zaključio je Škoro.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika