05.12.2007. / 10:27

Autor: Marko Biočina

GRAĐEVINA

Konstruktor gradi autoceste u Republici Srpskoj

Konstruktor je posao vrijedan 58,3 milijuna eura dobio u konkurenciji trinaest drugih tvrtki iz regije i Europe

Konstruktor, splitska građevinska tvrtka dobila je vrijedan posao građenja auto ceste kroz Republiku Srpsku. U suradnji s talijanskom tvrtkom Vidoni Konstruktor će graditi dio auto ceste od Banja Luke do Bosanske Gradiške.

Konstruktor je posao vrijedan 58,3 milijuna eura dobio u konkurenciji trinaest drugih tvrtki iz regije i Europe, a dvije dionice od 10 kilometara graditi će u suradnji s lokalnom tvrtkom Integral inženjering. To je za Nezavisne novine potvrdio Mladen Lazendić, director poduzeća Putevi Republike srpske koja je vodila natječaj.

Cijeli posao vrijedan je 85 milijuna eura a financira se iz kredita kojega su vlastima RS odobrile Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.

Radovi bi trebali početi 2008. godine a dovršetak se očekuje krajem 2009.

Radi se o još jednom poslovnom uspjehu splitske građevinske tvrtke i njenog direktora Željka Žderića. Podsjetimo, Konstruktor je predvodio konzorcij koji je pobijedio na natječaju za gradnju Pelješkog mosta, vrijednom 2 milijarde kuna. Također, prošle godine Konstruktor je dobio 200 milijuna dolara vrijedan vrijedan posao gradnje autocesta u Kataru.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika