01.01.2008. / 10:42

Autor: Katarina Zorić

NOVOGODIŠNJE SLAVLJE

Najluđa noć slavila se na gradskim trgovima

Na otvorenom se slavilo u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Dubrovniku te u mnogim drugim gradovima lijepe naše

Najluđa noć slavila se diljem Hrvatske, a Novu godinu u Zagrebu na Trgu bana Jelačića dočekalo je oko deset tisuća građana, a doznajemo da je slavljeproteklo mirno. Na otvorenom se slavilo i u Osijeku, Rijeci, Splitu, Dubrovniku te u mnogim drugim gradovima lijepe naše.

Zagrebački gradonačelnik Milan Badić zajedno sa svojim sugrađanima odbrojao je posljednje minute stare godine i uživao u tradicionalnom vatrometu. Uz veliki videozid na kojem se mogao pratiti zabavni program na trgu i ove godine postavljeni su štandovi na kojima su se građani mogli okrijepiti.

Najmasovniji organizirani doček 2008. godine u Primorsko-goranskoj županiji bio je na Korzu, u središtu Rijeke gdje je priređen vatromet s lukobrana luke. Dočeci na otvorenom organizirani su i u Opatiji, Krku, Rabu, na Malome Lošinju i u Omišlju.

Desetak tisuća Splićana novu je godinu prvi puta dočekalo na obnovljenoj Rivi. Grupa zaljubljenika u splitske Bačvice u ronilačkim je odijelima novu godinu dočekala u moru, a u mnogi stranci u hotelima.

Veselo je bilo i u Osijeku gdje su na glavnom gradskom Trgu Ante Starčevića slavili brojni Osječani. Prije proslave osječka je pozornica oštećena pod težinom snijega, ali su dežurne službe uspjele popraviti štetu.

Bučno i veselo Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali novu godinu na Stradunu gdje se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Veselo je bilo i na Babinu kuku gdje je slavlju prisustvovalo tisuću gostiju iz Portugala, Francuske, Bugarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika