05.01.2008. / 14:05

Autor: Katarina Zorić

ZIMSKE RADOSTI

Hrvati krenuli na skijanje

Val skijaša prouročio je gužve na graničnim prijelazima Pasjak, Bregana, Macelj i Kaštel, a na izlazak iz zemlje čeka se i do dva sata

Veliki val skijaša iz Hrvatske krenuo je danas prema europskim skijalištima upravo krenuo. Većina njih na snijegu će odmarati do iduće subote.

Procjenjuje se da u Austriju odlazi između 40 i 45 tisuća naših skijaša, u Italiju od 35 do 38 tisuća, u Sloveniju oko 15 tisuća, u Francusku do pet tisuća, a još će koja tisuća na skijanje u BiH.

Val skijaša prouročio je gužve na graničnim prijelazima Pasjak, Bregana, Macelj i Kaštel, a na izlazak iz zemlje čeka se i do dva sata.

Za gužve nisu zaslužni samo skijaši. Naime, velik je i broj onih koji se nakon provedenih praznika u domovini vraćaju u inozemstvo na posao.Zbog velikih gužvi, koje trenutno imaju tendenciju rasta, vozačima se savjetuje korištenje manje frekventnijih međudržavnih prijelaza.

Oni koji su danas krenuli na put trebali bi prilagoditi uvjete vožnje ledenoj kiši i slabom snijegu koji pada u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske, javljaju iz HAK-a. Slab snijeg mjestimice pada u Lici, dok mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu unutrašnjosti, Lici, Gorskom kotaru, sjeverozapadu zemlje i Slavoniji, a mjestimice u Istri i Dalamaciji.

HAK upozorava na ledenu kišu na dionici autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac, od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela, te na širem području Zagreba.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika