06.01.2008. / 12:06

Autor: Katarina Zorić

ČUDO ŽIVOTA

Vinkovci: Rodila sina u automobilu

Zbog poledice 24-godišnja Magdalena nije na vrijeme uspjela stići do rodilišta pa se porodila u automobilu uz cestu Otok-Privlaka

Na području Vinkovaca rano jutros dogodio se neobičan porod. Naime, zbog poledice 24-godišnja Magdalena Ivkov iz Otoka pokraj Vinkovaca nije na vrijeme uspjela stići do rodilišta pa se porodila u osobnom automobilu uz cestu Otok-Privlaka.

Magdalenin suprug Igor Ivkov pomogao je pri porodu.
"Krenuli smo jutros nešto iza 3,30 sati u vinkovačko rodilište. Kada smo međutim uvidjeli da zbog zaleđene ceste nećemo stići na vrijeme, a supruga se nalazila pred samim porodom, stao sam uz cestu i nazvao Županijsku službu 112 te zatražio pomoć", izjavio je mladi otac.

Županijski centar 112 Vukovar poziv u pomoć primio je u 3 sata i 55 minuta. Centar u izvješći navodi kako je odmah obavijestio vinkovačku Hitnu pomoć te ostao na vezi s pozivateljem. Dok je vozilo Hitne pomoći dolazilo iz Vinkovaca, uspostavljena je konferencijska veza s vinkovačkom Hitnom pomoći i Igorom Ivkov, koji je usmjeravan što treba činiti kako bi pomogao supruzi pri porodu.

"Savjetovali su mi iz Hitne pomoći da, nakon što je dijete rođeno, ne presjecam pupčanu vrpcu već da dijete utoplim te pojačam grijanje u automobilu", objasnio je Igor Ivkov.

"Supruga je vikala meni što treba raditi, a ja njoj, i nekako smo uspjeli", istaknuo je sretni otac, dodavši kako je u međuvremenu na mjesto poroda stigla i policijska ophodnja spremna pripomoći.

'Sve je bilo na brzinu. Iskreno, i ne sjećam se detalja. Pukao je vodenjak i više nije bilo čekanja. Sva sreća, suprug je bio pribran i sve je napravio kako treba. U tom momentu ne znate jel bi vrištali ili plakali. Hvala Bogu, sve je dobro završilo.', kaže presretna majka.

"Iako je sve bilo na brzinu, dobro je prošlo. Sve je u najboljem redu i sada se samo možemo smijati i prepričavati kako je bilo, a nije bilo jednostavno", rekla je majka Magdalena Ivkov koja je nakon neobičnog događaja prevezena u rodilište vinkovačke Opće bolnice. Potvrdila je da su dobro i ona i maleni Filip.

Maleni Filip drugo je dijete Magdalene i Igora Ivkova.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika