07.01.2008. / 12:30

Autor: Ivana Matić

Extra zona

Barbara Radulović - studentica, poduzetnica i najljepša Hrvatica

Voditeljica na glazbenoj TV postaji CMC proglašena je najljepšom Hrvaticom prema izboru posjetitelja portala Index.hr; za Extru priznaje kako se smatra običnom djevojkom iz susjedstva i otkriva svoje abiciozne poslovne planove

Za najljepšu Hrvaticu u 2007. godini u izboru posjetitelja portala Index.hr proglašena je 25-godišnja televizijska voditeljica Barbara Radulović. Ova Zagrepčanka već godinu dana radi na glazbenoj TV-postaji CMC kao voditeljica, a u emisijama "Spototeka" i "Top Of The Shops" predstavlja glazbene videospotove. Na scenu je prvi put došla prije šest godina, natječući se u reality-showu Nove TV "Story SuperNova", u kojem je dospjela do finala, a karijeru je potom nastavila na HTV-u. Dobivanje titule najljepše Hrvatice jako ju je iznenadilo jer sebe smatra prije svega "jednostavnom djevojkom iz susjedstva". Priznaje kako nikad nije imala ambicije postati slavna te kako ni danas ne posjećuje mjesta na kojima se okupljaju poznate osobe iz javnog života. Za Extru je otkrila kako svo slobodno vrijeme provodi u krugu obitelji i prijatelja te u bavljenju plesom, koji je odmalena njezina strast.

EXTRA: Borba za prvih pet mjesta na Indexovu izboru za najljepšu Hrvaticu bila je neizvjesna do samog kraja. Vi ste pobijedili i nadmašili kolegicu Nikolinu Pišek i Severinu. Što vam znači ova titula?
- Laska mi. Sviđa mi se da su me izabrali čitatelji Indexova portala jer ga i ja volim čitati. To je poseban portal i ima karakter. Nikolinu Pišek i Severinu nadmašila sam najvjerojatnije zato što su me ljudi prepoznali kao jednu običnu djevojku, za razliku od dama o kojima pričate. One su ipak zvijezde. Ja živim jednim puno običnijim i anonimnijim životom. Mislim da je to bio razlog što su izabrali mene.

EXTRA: Kako ste saznali da ste izabrani za najljepšu Hrvaticu?
- Nazvao me Dorijan Klarić s Indexa kako bismo dogovorili fotografsko snimanje za portal. Već tada se znalo da sam pobijedila na izboru, a Index je objavio rezultate tjedan dana kasnije.

EXTRA: Prije šest godina sudjelovali ste u showu "Story SuperNova", no nikad se niste natjecali na nekom izboru ljepote.
- Nikad nisam imala afiniteta za takve izbore, niti mi je fizički izgled toliko bitan da bih se njime probila do nečega što volim raditi. Slučajno je bilo i to s tim showom. Htjela sam raditi iza kamere, mislila sam da bi mi to mogao biti i dobar džeparac, i zato sam se prijavila na taj show. Nisam imala želju postati popularna.

EXTRA: Imate li i danas tremu kad izlazite pred kamere?
- Uvijek imam tremu kad se snima uživo. Kad snimam unaprijed, u studiju mogu ispraviti svoje pogreške, to mi ne predstavlja nikakav problem. Na sreću, emisije koje vodim na CMC-u - "Spototeka" i "Top Of The Shops" - ne idu uživo. No, dosta sam angažirana za voditeljske nastupe izvan televizije.

EXTRA: Iako već godinama radite na televiziji, medijski niste previše eksponirani. Kako to objašnjavate?
- CMC je televizija u usponu i gledanost nam svakodnevno raste, no ne možemo se uspoređivati s tri najveće televizijske kuće. To je sigurno jedan od razloga. No, ne vodim ni takav tip života kakav bi medijima bio zanimljiv. Ne izlazim ni na mjesta na kojima se okupljaju poznate osobe.

EXTRA: Biste li voljeli raditi na nekoj drugoj televiziji i voditi neki drukčiji tip emisija?
- Dosad sam vodila samo glazbene emisije: "Video kiosk" i "Metro Pop" na HTV-u te "Spototeku" i "Top Of The Shops" na CMC-ju. Takav tip emisija mi leži i uživam ih raditi. No, da odgovorim na vaše pitanje, iznimno sam zadovoljna svojim statusom na CMC-ju i zasad ne razmišljam o prelasku u neku drugu televizijsku kuću.

EXTRA: Pri kraju ste studija ekonomije. O čemu ste pisali u svome diplomskom radu i koliko će vam ta diploma značiti?
- Da, ostalo mi je još samo obraniti diplomski rad. U njemu sam pisala o razvoju malog poduzetništva na primjeru vlastitoga poduzetničkog pothvata u turizmu. Moja obitelj ima kuću stariju od sto godina na otoku Susku. U sklopu programa Pod stoljetnim krovovima koji podupire država, renovirat ćemo tu kuću. Diploma će svima u obitelji mnogo značiti. Roditelji su već nestrpljivi jer sam zadnji ispit dala u ljeto prošle godine.

EXTRA: O svome privatnom životu ne volite govoriti, no poznato je da ste nekoliko godina u vezi s kolegom s fakulteta. Sada, kad ste nadomak diplome, znači li to da biste se ubrzo mogli i udati?
- Četiri godine sam u vezi, no stvarno ne razmišljam tako. Mislim da sam još premlada da bih ozbiljno razmišljala o braku.

Pogledajte i fotografije Barbare Radulović u fotogaleriji.

Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika