17.01.2008. / 21:51

Autor: Ante Mihić

EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Hrvatska pobijedila Poljsku 32:27

Najboljim igračem utakmice proglašen je Ivano Balić kojemu je i uručena nagrada za najboljeg igrača. Ivano je nagradu odmah proslijedio vrataru Mirku Aliloviću

Hrvatska muška rukometna reprezentacija je u prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Norveškom Stavangeru pobijedila reprezentaciju Poljske rezultatom 32:27.

Iako je zbog mnogih problema sa ozljedom igrača tijekom priprema reprezentacija prilično skeptično ispraćena na ovo prvenstvo, momčad Line Červara je pokazala da će i na ovom prvenstvu ponovo biti jedan od glavnih favorita za osvajanje zlata. Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena i rezultata 14:14 malo tko je mogao očekivati na kraju prilično uvjerljivu pobjedu, ali utakmica se prelomila tek 10-ak minuta prije kraja pri rezultatu 25:25. Tada Hrvatska reprezentacija zabija pet pogodaka za redom i mirno privodi utakmicu kraju.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i stalno imala konstantnu prednost, ali malo pomalo Poljska se vratila u utakmicu i držala rezultatsku neizvjesnost tijekom cijelog susreta. najviše problema Hrvatskoj su stvarali Karol Bielecki i Mariusz Jurasik. Ipak Poljska koja se uglavnom oslanja na šut izvana nije mogla pronaći rješenje za izvrsnu obranu 3-2-1, pa je kako je utakmica odmicala Poljska bila u sve većim problemima.

U reprezentaciji Hrvatske kao i mnogo puta do sada briljirao je Ivano Balić koji je opet dokazao da je najbolji na svijetu. Balić je unatoč činjenici da je ozlijeđen već dva mjeseca postigao 7 pogodaka i imao veliki broj atraktivnih asistencija. Uz Balića treba spomenuti i izvrsnog Mirka Alilovića koji je imao 19 obrana te Zlatka Horvata i Tončija Valčića koji su dokazali da svojom kvalitetom pripadaju ovoj reprezentaciji. Ova pobjeda važna je zbog činjenica da se u sljedeći krug natjecanja prenose bodovi te će biti lakše doći do same završnice turnira.

Hrvatsku reprezentaciju u petak očekuje reprezentacija Češke i ukoliko ostvari pobjedu reprezentacija će i prije posljednje utakmice sa Slovenijom izboriti nastup u sljedećoj fazi natjecanja.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika