23.01.2008. / 09:23

Autor: Marko Biočina

NEW YORK

Umro Heath Ledger

Iako do sada nije službeno potvrđen uzrok smrti, pretpostavlja se da se Australac predozirao tabletama za spavanje, iako nije isključeno ni da je došlo do predoziranja drogama kojima je Ledger navodno bio sklon.

Poznati australski glumac Heath Ledger, jučer je nađen mrtav u svom stanu na Manhattanu. Ledger je nađen gol u krevetu, a ko njega su bile razasute razne tablete. Iako do sada nije službeno potvrđen uzrok smrti, pretpostavlja se da se Australac predozirao tabletama za spavanje, iako nije isključeno ni da je došlo do predoziranja drogama kojima je Ledger navodno bio sklon. Policija je objavila kako nema nikakvih indicija koje bi ukazivale kako se radi o samoubojstvu. Njegovo mrtvo tijelo pronašao je maser koji došao na dogovorenu masažu. Odmah je obavijestio policiju i Ledgerovu kućnu pomoćnicu, ali bilo je prekasno.

Heath Ledger prvu je važniju ulogu odradio sa 17 godina kad je u seriji “Sweat” glumio gay biciklista. Ironija sudbine je da je najveći uspjeh u karijeri ostvario tumačeći još jednu gay ulogu. U filmu “Planina Brokeback” Anga Leeja on i Jake Gylenhaal igrali su dva kauboja koji otkriju homoseksualne sklonosti. Ta mu je uloga donijela i nominaciju za Oscara.

Posljednja Ledgerova uloga bila je uloga Jokera u "Tamnom vitezu", novom nastavku serijala o Batmanu. Taj film koji je trenutno u montaži, trebao bi se u kinima pojaviti u drugoj polovici 2008. godine. Prema informacijama koje su dolazile sa snimanja Ledger je izvrsno odglumio tu vrlo zahtjevnu ulogu. Heath Ledger je preminuo usred snimanja "Imaginarija doktora Parnassusa", filma Terryja Gilliama.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika