24.01.2008. / 09:33

Autor: Katarina Zorić

IMOVINA DUŽNOSNIKA

Bogati saborski zastupnici

Oni dužnosnici koji su već prije popunjavali kartice nisu unosili eventualne promjene u svojoj imovini, a svima njima zajedničko je vlasništvo većeg broja nekretnina

Imovinske kartice većine saborskih zastupnika, članova Vlade i ostalih državnih dužnosnika, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još uvijek nije dobilo na uvid. Za sada je Povjerenstvu imovinske kartice predalo tek dvanaest dužnosnika, piše Večernji list.

Oni dužnosnici koji su već prije popunjavali kartice nisu unosili eventualne promjene u svojoj imovini, a svima njima zajedničko je vlasništvo većeg broja nekretnina. Neki su skloni štednji, poput SDP-ovaca Davorka Vidovića i Josipa Leke, dok drugi, poput Nevena Mimice, Ive Josipovića i Ane Lovrin, ulažu u dionice i investicijske fondove.

Sudeći prema podacima u imovinskoj kartici, jedino je Slavko Linić bez ijedne nekretnine. Međutim, njegova supruga Ksenija s plaćom od 13.000 kuna i naknadom od 3500 kuna ima dovoljno nekretnina za njih oboje. Linić je umjesto u nekretnine odlučio investirati u brodicu, za koju je podignuo i kredit od 500.000 kuna.

Davorko Vidović i njegova supruga Vlasta imaju zajedničku obiteljsku kuću u Sisku od 280 četvornih metara. Vidovićeva supruga, inače liječnica s plaćom od 12 tisuća kuna i s naknadom od 3500 kuna od iznajmljivanja poslovnog prostora koji je trećinom u njezinu vlasništvu, a iznosi 250 kvadrata, posjeduje i 1/3 obiteljske kuće od 200 kvadrata.

I supruzi Mimica također ulažu u nekretnine, a posjeduju i tri automobila, citroen picaso, peugeot 405 i peugeot 307 u vrijednosti 200.000 kuna. Neven Mimica ima dionica u Badelu 186 i HT.HRV.Telecomu 66.300 kuna.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin sa suprugom dijeli stanove u Zadru i kuću za odmor i okućnicu na Silbi, a posjeduje i 78 dionica Ilirije. Štednji je sklon i HDZ-ov Ivan Vučić pa tako uz obiteljsku kuću i kuću za odmor ima i 60 tisuća kuna ušteđevine. Posjeduje i dva automobila u vrijednosti 28.000 eura, a riječ je o škodi octaviji i VW polu.

Saborski zastupnik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom posjeduje stan od 138 kvadrata, a supruga je vlasnica stana od 209 metara četvornih, u vrijednosti gotovo 2,5 milijuna kuna. I ona je, kao i njezin suprug, sklona investiranju u investicijske fondove, u koje je uložila 130.000 eura. Voze automobile mazdu 5 od 170.000 kuna i opel merivu od 110.000 kuna.

HDZ-ov Vladimir Šeks dijeli stan u Petrićevoj od 161 kvadrata s prvom suprugom, a s drugom suprugom Anicom, liječnicom, čija je plaća 9000 kuna, dijeli vikendicu od 62 metra četvorna te stan u Bauerovoj od 120 kvadrata, dok je gospođa vlasnica stana od 60 metara četvornih na Borovju. Zanimljivo je da Šeks ne posjeduje automobil, za razliku od njegove supruge koja u vlasništvu ima sedam godina starog golfa.

Vezane vijesti

Bogatstvo političke elite na jednom mjestu

Bogatstvo političke elite na jednom mjestu

Ministri u vladi na čelu s predsjednikom vlade te 98 posto saborskih zastupnika podnijelo je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, do isteka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika