28.01.2008. / 15:30

Autor: Katarina Zorić

MARIJA ŠERIFOVIĆ:

"Ne dam otadžbinu, nikad se neću prodati Europi"

Prošlogodišnja pobjednica Eurosonga uputila je otvoreno pismo predsjedniku Srbije Borisu Tadiću

Prošlogodišnja pobjednica Eurosonga u Finskoj Marija Šerifović uputila je otvoreno pismo predsjedniku Srbije Borisu Tadiću u kojemu ga moli da je prestane braniti od "izmišljenih napada Europske komisije", piše Večernji list.

Naime, Europska komisija se zapitala zaslužuje li Marija Šerifović titulu ambasadora za interkulturni dijalog zbog njezine otvorene i javne podrške kandidatu Šešeljevih radikala Tomislavu Nikoliću.

"Hvala Vam, gospodine Tadiću, što se borite za moja prava i što naređujete ministrima da me brane od nepostojećih i isceniranih napada Europske komisije. To nisam tražila od Vas, lijepo je što se 'trudite'. Ako Vam je do toga, zaštitite me od svojih", stoji uz ostalo u Marijinu pismu koje prenosi portal "Mondo".

Pobjednica Eurosonga koja je tu manifestaciju po prvi put dovela u Srbiju, krajem godine otvoreno je stala na stranu Srpske radikalne stranke i podržala njihovog predsjedničkog kandidata Tomislava Nikolića. Marija je zasigurno svjesna da time izravno podržava i Vojislava Šešelja, čovjeka optuženog za protjerivanje Hrvata iz Vojvodine te za ratne zločine u Hrvatskoj. Čovjeka koji je početkom 90-ih otvoreno pozivao na rat, držao mitinge po selima Like, Slavonije i Dalmacije, a u Skupštini Srbije zagovarao bombardiranje Zagreba napalm bombama.

"Meni je Srbija jedina otadžbina, rezervnu nemam. Od mojih stavova i uvjerenja nikad neću odustati. Europu sam osvojila, zajedno s narodom koji je svim srcem bio uz mene, ali nikad se neću, na štetu svog nacionalnog bića, istoj i prodati!", napisala je Marija Šerifović.

Iako je pjevačica na Eurosongu predstavila cijelu Srbiju, sada se otvoreno stavila na stranu radikala koji priželjkuju priželjkuju pobjedu Šešeljevog kandidata na predsjedničkim izborima te udaljavanje Srbije od Europe i povratak u svojevrsnu izolaciju.

Srbijanska pjevačica poznata je po svojim brojnim političkim istupima pa mnogi sumnjaju da će uz pjevačku pokušati razvijati i političku karijeru. Svoje prognoze temelje na činjenici da osim pobjedničke pjesme "Molitva", Marija Šerifović nema ni jedan drugi hit što, smatraju, dovodi u pitanje njenu glazbenu karijeru.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika