30.01.2008. / 14:10

Autor: Katarina Zorić

TRAGEDIJA

Djelatnik INA-e umro od trovanja benzinskim parama

Tridesetšestogodišnji operator otrovan je plinskim parama koje su se i jutros mogle osjetiti na mjestu nesreće

Tridesetšestogodišnji djelatnik Inine rafinerije nafte u Urinju umro je rano jutros u riječkom KBC-u od posljedica trovanja benzinskim parama, izvijestio je Državni centar 112. Policijska uprava Primorsko-goranska navodi da očevid traje te da će na mjesto događaja izaći i inspektor rada. Tijelo preminulog radnika bit će prevezeno u riječki Zavod za sudsku medicinu zbog obdukcije.

Kako javlja HTV, zbog kvara na rafinerijskim postrojenjima počela je istjecati benzinska para. Dvojica Ininih operatera bila su u redovnom noćnom obilasku postrojenja. Kod rezervoara SD 013 došlo je do tragedije. U njemu su usklađeni ostaci benzina, a prema trenutno raspoloživim informacijama, očito je došlo do curenja kroz ventile. Tridesetšestogodišnji operator otrovan je plinskim parama koje su se i jutros mogle osjetiti na mjestu nesreće. Njegov kolega uspio se spasiti te je alarmirao vatrogasnu postrojbu i hitnu pomoć. Iako su vatrogasci ventile i okolicu rezervoara zasuli pjenom, radniku nije bilo spasa.

Policija je jutros obavila očevid, a što se točno dogodilo doznat će se nakon istrage koju obavljaju mjerodavne institucije. Ventili rezervoara su zatvoreni, a INA će provesti detaljnu istragu kako je došlo do te tragedije.

Državni centar 112 izvjestio je da je Županijski centar u Rijeci noćas u 1.34 zaprimio dojavu iz Rafinerije nafte u Urinju da se 40 minuta nakon ponoći otrovao radnik zbog prekomjernog udisanja benzinskih para iz spremnika. Iz Rafinerije su odmah obavijestili Hitnu pomoć koja je radnika prevezla u bolnicu kao i policiju čiji su djelatnici izašli na očevid. Iz bolnice su u 3.25 izvijestili da je radnik preminuo od posljedica trovanja benzinskim parama.

Vezane vijesti

U Kini uhićenja zbog zagađenih proizvoda

U Kini uhićenja zbog zagađenih proizvoda

Kineska policija zadržala je 45 osoba, uhitila devet i zaplijenila više od 77 milijuna kapsula za lijekove zagađenih kromom u posljednjem skandalu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika