30.01.2008. / 14:45

Autor: Katarina Zorić

JAMSTVO VLADE

Kruh i mlijeko jeftiniji, struja i plin do ljeta neće rasti

Cijene kruha, svježeg mlijeka i ulja od 1. veljače bit će smanjene u rasponu od 8 do 12 posto

Vlada jamči da do ljeta neće rasti cijene struje za građane i za gospodarstvo te da neće rasti cijene plina za građane, dok će se za gospodarstvo vidjeti je li moguće zadržati sadašnju cijenu plina, izvijestio je premijer Ivo Sanader nakon sastanka na kojem su razmatrani prvi rezultati rada nedavno osnovanog Povjerenstva za praćenje rasta cijena i njihova utjecaja na standard građana.

Cijene kruha (uglavnom bijelog i polubijelog), svježeg mlijeka i ulja od 1. veljače bit će smanjene u rasponu od 8 do 12 posto, zaključeno je na sastanku članova Vlade s predstavnicima socijalnih partnera i udruga potrošača te općina, gradova i županija.

Premijer Sanader zahvalio se proizvođačima na tom potezu s obzirom na to da je dogovoreno kako će 50 posto tog tereta smanjenja cijena snositi prehrambena industrija, a 50 posto trgovina.

Na sastanku je dogovoreno i da će se napraviti analiza Zakona o komunalnom gospodarstvu, na temelju koje će se utvrditi kakve su mogućnosti za korekciju cijena komunalnih usluga na lokalnoj razini. Sanader je pozvao gradove, naročito Zagreb, da i oni daju svoj doprinos smanjenju cijena kroz snižavanje cijena komunalija.

Najavljeno je da bi se u petak ministar financija Ivan Šuker trebao sastati s predstavnicima poslovnih banaka. Na sastanku bi se trebale razmotriti opravdanost povećanja kamatnih stopa na kredite. O istoj temi s razgovarat će se i s predstavnicima HNB-a na sastanku koji je najavljen za idući tjedan.

Vezane vijesti

Poskupljenje struje i plina je zakonito

Poskupljenje struje i plina je zakonito

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) priopćila je danas kako je Vlada prošlotjedne odluke o povećanju cijena energije donijela na temelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika