02.02.2008. / 10:32

Autor: Katarina Zorić

SESVETE

Učenici se otrovali plinom iz kanalizacije?

Policija, sanitarna inspekcija i djelatnici Epidemiološke službe u školi su jučer obavili očevid no još uvijek nije poznato što je uzrok “slabosti” učenika

Trinaest učenika petog razreda Osnovne škole Ivana Granđe iz Soblinca kraj Sesveta završilo je jučer u Zaraznoj bolnici i na KBC-u Rebro nakon što su se svi redom žalili na mučninu i glavobolju. Po djecu je došla Hitna pomoć, a dvoje učenika ostalo je u KBC Rebro zbog toksina u krvi, dok su ostali nakon pretraga u Zaraznoj bolnici pušteni kući jer su se osjećali dobro.

Policija, sanitarna inspekcija i djelatnici Epidemiološke službe u školi su jučer obavili očevid no još uvijek nije poznato što je uzrok “slabosti” učenika. Liječnici iz Zarazne bolnice isključili su trovanje hranom jer četvero od jedanaestero primljene djece tog dana nije u školi doručkovalo.

Ravnateljica škole Leonida Udovičić izjavila je za jedna dnevne novine da se dvoje zadržanih učenika žalilo kako su osjetili smrad što je najvjerojatnije i uzrok povišenih toksina. Naime, kako je objasnila ravnateljica, u cijelom se naselju povremeno osjeća smrad kanalizacije, no škola je jedini objekt koji ima biopročistivač pa smatra kako uzrok slabosti nije bio zbog nemara škole.

Vezane vijesti

U Kini uhićenja zbog zagađenih proizvoda

U Kini uhićenja zbog zagađenih proizvoda

Kineska policija zadržala je 45 osoba, uhitila devet i zaplijenila više od 77 milijuna kapsula za lijekove zagađenih kromom u posljednjem skandalu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika