06.02.2008. / 10:26

Autor: Katarina Zorić

BOŽIĆNI LOV

Kirin: Čekali smo tri sata ispod bukve i smrzli smo se

Afera Vepar ostavila je traga na životu bivšeg ministra policije. Najviše ga je pogodilo kako se ponio predsjednik Stjepan Mesić koji je tvrdio da Kirin mora snositi sankcije zbog lova s Markačem

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin političku karijeru nastavio je kao vijećnik u Gradskom vijeću Grada Virovitice. Novinari su ga snimili na jučerašnjoj sjednici virovitičkoga Vijeća kako sjedi u zadnjim klupama. Zajedno s ostalim HDZ-ovim vijećnicima Kirin je glasovao protiv iskazivanja nepovjerenja gradonačelniku Zvonku Kožnjaku. "Očito je da sam se vratio u lokalnu politiku. Učinio sam to jer osjećam odgovornost prema građanima Virovitice. Međutim, još uvijek nisam odlučio čime ću se dalje u životu baviti. Trenutno se odmaram od svega. Uživam u obitelji, prijateljima i vježbam. Želim se vratiti u formu. Nisam vam ja više zanimljiv, nisam više ministar", rekao je novinarima dobro raspoloženi Kiro.

U svom prvom susretu s medijima nakon afere Vepar koja ga je stajala ministarske fotelje, ali i drugih angažmana u visokoj politici Kirin je progovorio i o spornom božićnom lovu. "Čekali smo tri sata ispod bukve, ali ništa nismo ulovili. Smrzli smo se", rekao je Ivica Kirin napomenuvši da je fotografije s lova prvi puta vidio na internetu. Nakon toga mobitel mu nije prestajao zvoniti, a on je odlučio da se nikome neće javljati. Prema riječima jednog od njegovih suradnika, Kirin se telefonski čuo sa Sanaderom prije nego što je dao ostavku . Premijer je zaključio da je to cijena političkog neiskustva, ali Sanader ga se nije odrekao, tvrdi njegov suradnik, jer još uvijek ima vremena za Kirina.

Afera Vepar ostavila je traga na životu bivšeg ministra policije. Najviše ga je pogodilo kako se ponio predsjednik Stjepan Mesić koji je tvrdio da Kirin mora snositi sankcije zbog lova s Markačem. Kada je otkriveno da je i načelnik Glavnog stožera Josip Lucić također lovio s Markačem, Mesić ga je zaštitio. Blizak Kirinov suradnik kaže da je predsjednik Mesić imao dvostruke kriterije. "Kirina je prozvao, a sudionike generalskog lova zaštitio."

Ivica Kirin, tvrde njegovi poznanici, otišao je u lov jer je odrastao uz lovce, to ga opušta, a i lovačka druženja su mu zanimljiva. Ima nekoliko lovačkih pušaka, kao i njegov stranački kolega Josip Đakić.
Đakić i Kirin nisu znali da će na Bilogori biti i Markač. On se, kažu, u lovu pojavio nešto kasnije u društvu prijatelja. "Da je Kirin zvao policiju kad je ugledao Markača ispao bi izdajnikom, a to sebi nikada ne bi oprostio", napomenuo je jedan od Kirinovih bliskih poznanika u Virovitici.

Kiro dobio nekoliko poslovnih ponudaIz kruga suradnika Ivice Kirina Jutarnji list doznaje da bivši ministar unutarnjih poslova ima nekoliko poslovnih ponuda iz različitih tvrtki, a lokalni HDZ-ovci voljeli bi da se kandidira na sljedećim lokalnim izborima za župana ili gradonačelnika. No, Kirin se još uvijek premišlja jer nije odlučio čime se u budućnosti želi baviti.

Vezane vijesti

'Trpači' HDZ-ovih vreća

'Trpači' HDZ-ovih vreća

Podignute su optužnice protiv bivših čelnika ministarstava i državnih poduzeća koji su sudjelovali u aferi Fimi medija, a riječ je o bivšem ministru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika