07.02.2008. / 10:28

Autor: Marko Biočina

RIJEKA

Joso Mraović dobio tri godine zatvora

Na taj način promijenjena je presuda kontroverznog gospićkog suca Branka Milanovića koji je na prvom suđenju Mraovića oslobodio optužbi.

Joso Mraović zvan Tuđman, gospićki poduzetnik optužen da je prije tri godine silovao američku košarkašicu Illishu Jarret danas je na Županijskom sudu u rijeci nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora.

Na taj način promijenjena je presuda kontroverznog gospićkog suca Branka Milanovića koji je na prvom suđenju Mraovića oslobodio optužbi.

Milanović je tada u obrazloženju presude ustvrdio da guranje prsta u anus, što je navodno učinio Mraović, nije seksualno nasilje, jer bi se u protivnom i svako neželjeno rukovanje moglo poistovjetiti sa silovanjem.

Ta je presuda i njezino obrazloženje šokiralo Hrvatsku, a Vrhovni je sud prihvatio žalbu Državnog odvjetništva ustvrdivši kako je sudac Milanović pogrešno tumačio zakon, povrijedio kazneni postupak te utvrdio krivo činjenično stanje.

Naloženo je novo suđenje, ali ne u Gospiću, već na Županijskom sudu u Rijeci. I ponovljeno suđenje je prošlo u znaku kontroverzi ponajprije zbog ponašanja optuženog Jose Mraovića prema predstavnicima medija.

Mraović je na jedno ročište donio plastičnu vrećicu krvavih životinjskih kostiju koju je bacio prema novinarima koje je nazvao "lešinarima". Na drugom ročištu je uz bujicu psovki zalajao i prema njima, dok ih je jučer optužio da su izdajice koje mrze sve što je hrvatsko.

Odvjetnički tim Jose Mraovića najavio je žalbu na ovu presudu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika