12.02.2008. / 12:13

Autor: Katarina Zorić

HUS

Podrška radnom vremenu prodavaonica nedjeljom

Umjesto predloženoga rješenja da iznimka od zabrane rada nedjeljom budu prodavaonice do pet zaposlenih radnika gdje bi moglo biti manipulacija i izigravanja zabrane rada, treba dopustiti rad prodavaonicama u kojima rade isključivo vlasnik i članovi njegove uže obitelji

Hrvatska udruga sindikata podržava prijedlog novog Zakona o trgovini kojim se ograničava radno vrijeme prodavaonica nedjeljom i u dane blagdana, ali, kako navode u današnjem priopćenju, potrebna je jedna izmjena.

Umjesto predloženoga rješenja da iznimka od zabrane rada nedjeljom budu prodavaonice do pet zaposlenih radnika gdje bi moglo biti manipulacija i izigravanja zabrane rada, treba dopustiti rad prodavaonicama u kojima rade isključivo vlasnik i članovi njegove uže obitelji, smatraju u HUS-u.U slučaju da se prihvati taj prijedlog, HUS bi smatrao da predloženi zakon omogućava opskrbu građana uz uvažavanje poduzetničke slobode koja isključuje nelojalnu konkurenciju temeljenu na izrabljivanju radnika.

HUS također drži da bi predložena rješenja, ako praksa ne pokaže suprotno, trebala bi biti primjer i poticaj normiranju rada u drugim granama gospodarstva.

Ako praksa ne pokaže suprotno, predložena rješenja trebala bi biti primjer i poticaj normiranju rada u drugim granama gospodarstva, ističe se u priopćenju HUS-a.

Vezane vijesti

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

Hrvatska udruga sindikata i Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat poslali su otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika