19.02.2008. / 08:00

Autor: Marko Biočina

EKSKLUZIVNO

Pročitajte underground izdanje Slobodne Dalmacije

Nekolicina novinara Slobodne Dalmacije, splitskih dnevnih novina u vlasništvu EPH, proizvela je interne satirične novine u kojima ismijavaju vodstvo kuće zbog preseljenja redakcije iz centra Splita u Dugopolje. Iz sadržaja ovog "underground" izdanja očito je kako se veliki dio djelatnika Slobodne Dalmacije oštro protivi najavljenom preseljenju. Kao glavni krivci za takav potez tvrtke u prilogu su prozvani glavni urednik Mladen Pleše i bivši član Uprave Ranko Ostojić.

Osim što splitski novinari ismijavaju preseljenje do te mjere da su objavili reklamu za Betizzin roman 'Egzil', oni se rugaju i Davoru Butkoviću, pa je tako na predzadnjoj stranici otisnuta ironična verzija Butkovićeve gastronomske kolumne. Tekst je objavljen pod egidom “kušam i gnjušam“, nosi naslov “Dva izbuljena oka u šampjerovoj glavi“, a potpisuje ga Javor Tutković, izmišljeni pandan Davoru Butkoviću, koga u tekstu nazivaju gastrogadom.

Cijelo interno izdanje dostupno je putem downloada ispod.

Vezane vijesti

'Nema optužnice protiv HDZ-a'

'Nema optužnice protiv HDZ-a'

Splitski dnevnik Slobodna Dalmacija piše kako će istraga duga godinu i pol dana uskoro rezultirati podizanjem optužnice protiv Ive Sanadera i još 16… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika