22.02.2008. / 08:27

Autor: Marko Biočina

SLOVENIJA

Propao Jelinčičev referendum o Hrvatskoj

Zmago Jelinčič je već najavio kako neće odustati od svog prijedloga

Slovenski ekstremni nacionalist Zmago Jelinčič za sada nije uspio u svojoj namjeri da se u Sloveniji raspiše savjetodavni referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Vlada premijera Janeza Janše procijenila je kako je takav prijedlog preuranjen, jer Hrvatsko još uopće ne zadovoljava formalne uvjete za članstvo u Europskoj uniji.

To je objavio glasnogovornik slovenske vlade Valentin Hajdinjak koji je ostavio mogućnost da se takav referendum raspiše onoga trenutka kada Hrvatska zadovolji sve zadane uvjete i završi pretpristupne pregovore. Tada bi prije potpisivanja pristupnog ugovora mogao biti održan savjetodavni referendum. Zmago Jelinčič je već najavio kako neće odustati od svog prijedloga.

Zmago Jelinčič slovenski je ultra desničarski političar i predsjednik Slovenske nacionalne stranke, poznat po vrlo oštroj retorici prema Hrvatskoj. Tako su najpoznatije Jelinčičeve tvrdnje kako je hrvatska fašistoidna tvorevina, kako Istra pripada Sloveniji te kako su hrvatski političari stoka.

Vezane vijesti

Zmago Jelinčič magistrirao na temi granice između Hrvatske i Slovenije

Zmago Jelinčič magistrirao na temi granice između Hrvatske i Slovenije

Slovenski političar Zmago Jelinčič koji je svojim istupima u javnosti često dovodio odnose između Hrvatske i Slovenije na rub incidenta, prošloga je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika