25.02.2008. / 09:04

Autor: Marko Biočina

PELJEŠAC

Stali radovi na Pelješkom mostu

Iako odgovorni u Vladi tvrde kako će most ipak biti dovršen u roku od četiri godine, radovi na Pelješkom mostu u posljednje vrijeme odvijaju se vrlo sporo, piše Večernji list. Gradnja tog mosta bila je jedan od glavnih HDZ-ovih mandata. I dok je vladajuća stranka projekt predstavljala kao most pomoću kojeg će se napokon u potpunosti povezati cijeli teritorij Hrvatske, oporba je tvrdila kako se radi o predizbornom triku te da most nikada neće biti izgrađen. U Ministarstvu prometa su oštro odbacili takve aluzije.

"U listopadu prošle godine potpisan je ugovor s izvođačima radova u kojem stoji da će most biti završen za četiri godine", rekla je glasnogovornica Ministarstva prometa Marina Halužan za Večernji list.

Problem je u tome što je ugovorima definiran rok, ali nije definirana dinamika izgradnje. Ona će biti određena tek nakon što se usvoji četverogodišnji plan izgradnje cesta, a to bi trebalo biti tek krajem ove godine. To u suštini znači da će se do tada moći raditi tek na pripremi gradilišta, ali sama gradnja neće moći početi.

Iako se posljednjih mjeseci u javnosti spekuliralo o tome kako bi gradnja Pelješkog mosta mogla biti odgođena kao posljedica smanjenog gospodarskog rasta i nelikvidnosti države, u Hrvatskim cestama tvrde kako se to neće dogoditi.

"Razgovarao sam s izvođačima i oni su mi rekli da izvode sve one radove koje su ugovorili", kaže Nikola Blagajić, član Nadzornog odbora Hrvatskih cesta.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika