25.02.2008. / 12:25

Autor: Marko Biočina

INCIDENT

Omiški gradonačelnik napadnut metalnom palicom

Ivan Škaričić, gradonačelnik Omiša danas je, oko 9 sati ujutro, fizički napadnut u svom uredu. Neposredno prije nego što je trebao započeti uobičajeni sastanak Poglavarstva, u prostoriju je ušetao muškarac srednjih godina i metalnom palicom nasrnuo na gradonačelnika.

Napadač je ciljao Škaričićevu glavu, ali se ovaj uspio obraniti podigavši ruku. Ipak, posljedica toga je da je Škaričić dobio jak udarac u ruku. Kako je izvijestila policija napadač je prevrnuo i gradonačelnikov stol. Policija još uvijek istražuje pojedinosti incidenta, no prema neslužbenim informacijama motiv napada je bio vezan za to što je napadač bio nezadovoljan načinom i tempom rješavanja nekih imovinsko-pravnih predmeta koji se bave njegovom zemljom.

Podsjetimo, prije nekoliko godina slični se incident dogodio u Rijeci kada je 36-godišnji branitelj Josip Šarić upao na sjednicu riječkog Gradskog poglavarstva. Šarić je bio naoružan kalašnjikovom i s nekoliko ručnih bombi, a tražio je hitno rješavanje svojih problema sa zemljištem u riječkoj četvrti Tuhtani koje je proglašeno zelenim pojasom, zbog čega je on pretrpio financijski gubitak. Cijeli incident je srećom završio mirno, bez žrtava, a Šarić je kasnije nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika