27.02.2008. / 13:52

Autor: Dinko Boić

Prospectus Global Equity Fond

Ulagači neće ništa izgubiti

Prospectus Global Equity osnovan je u srpnju 2006. godine, a siječanj ove godine završio je sa minusom većim od 28 posto

Nakon što su mediji prenijeli vijest o gašenju dioničkog investicijskog fonda Prospectus Global Equity, član uprave Prospectus Investa, Marko Petras, izjavio je za Nacional kako se ne radi o likvidaciji fonda, već njegovom pripajanju fondu Prospectus JIE.

Petras je kazao kako je odluka o pripajanju donesena zbog propisa regulatora koji nalažu da se fond koji u tri mjeseca za redom izgubi više od 5 milijuna kuna u vrijednostima udjela mora ili ugasiti ili pripojiti drugom fondu za što se Prospectus Invest u konačnici odlučio.

Petras kaže da time ulagači ništa neće izgubiti, niti će pripajanje imati utjecaja na vrijednost udjela u bilo kojem od dva fonda. "Ovo nije prvi slučaj pripajanja fondova stoga ne vidim razlog za bombastične medijske napise", kazao je Petras. Prospectus Global Equity osnovan je u srpnju 2006. godine, a siječanj ove godine završio je sa minusom većim od 28 posto.

Fond Prospectus JIE, kome će Global Equity biti pripojen, drugi je dionički fond u Hrvatskoj gledano u rastu vrijednosti u postotnim bodovima-poslovnu 2007. godinu završio je sa povećanjem vrijednosti od 51,71 posto, ulažući uglavnom u dionice na tržištima kapitala u Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika