28.02.2008. / 17:20

Autor: Katarina Zorić

ŠTRAJK GLAĐU

Gordana Getoš Magdić zbog Fabera traži policijsku zaštitu

Zahtjev za primjerenim mjerama zaštite, posebice kćerke i supruga Gordane Getoš Magdić odvjetnik Antun Babić jučer je uputio osječko-baranjskoj policiji te na znanje Kabinetu ministra unutarnjih poslova i upravi zagrebačkog zatvora u kojemu je optužena pritvorena

Branitelj optužene za ratne zločine u Osijeku Gordane Getoš Magdić izjavio je danas da njegova branjenica već tri dana štrajka glađu zbog, kako tvrdi, konstantnog pritiska bivšeg načelnika osječko-baranjske policije Vladimira Fabera te da je zbog toga zatražio policijsku zaštitu za nju i njenu obitelj.

Zahtjev za primjerenim mjerama zaštite, posebice kćerke i supruga Gordane Getoš Magdić odvjetnik Antun Babić jučer je uputio osječko-baranjskoj policiji te na znanje Kabinetu ministra unutarnjih poslova i upravi zagrebačkog zatvora u kojemu je optužena pritvorena.

Za svoju branjenicu zatražio je pojačani nadzor tijekom boravka u pritvoru u Remetincu. Babić kaže da će Gordana Getoš Magdić ustrajati u štrajku glađu sve dok od "najodgovornijih tijela ne dobije obrazloženje postupanja Vladimira Fabera prema njoj i njenoj obitelji".

Babić je podsjetio na nedavni susret Fabera i Gordane Getoš Magdić na zagrebačkom Županijskom sudu koji je uznemirio njegovu branjenicu kao i na Faberov razgovor s njezinom sestrom Anom Marijom Getoš u kojem je, kako smatra, posredno vršio pritisak na optuženu ponavljajući da "treba iskazivati istinu onako kako je navedeno u zapisniku osječke policije".

Glasnogovornica osječko-baranjske policije Edita Roterbauer za HINA-u je izjavila kako u policiji nisu zaprimili spomenuti dopis odvjetnika optužene Gordane Getoš Magdić.

Vezane vijesti

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Luksuzni Porsche panamera vozili su dužnosnici Ravnateljstva policije, izvještava Večernji list. Iz MUP-a tvrde kako vozilo nikada nije bilo plaćeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika