29.02.2008. / 09:06

Autor: Marko Biočina

DUHANSKA INDUSTRIJA

TDR kreće u osvajanje iranskog tržišta

TDR je obznanio planove da u 2008. godini uđe na nova tržišta kao što su Njemačka, Italija i Iran, dok će kompanija u Dubaiju otvoriti i svoje službeno predstavništvo.

Adris grupa objavila je svoje godišnje poslovne rezultate koji pokazuju kako i dalje traje jak poslovni razvoj kompanije. Duhanska divizija Adris grupe, koja sadrži tvrtke TDR, Adista, Istragrafika i Hrvatskli duhani u prošloj je godini ostvarila neto dobit od 523 milijuna kuna. U Upravi tvrtke procjenjuju kako im i najavljeni zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima neće previše škoditi jer će taj mogući manjak pokriti poslovnim širenjem i rastom.

U sličnoj situaciji se TDR našao prije dvije godine kada je ostao bez licence za proizvodnju Marlbora. Ipak taj su gubitak uspjeli nadoknaditi novim proizvodima tako da je posljednje dvije godine TDR-ov prihod od prodaje rastao prosječnom stopom od 6,1 posto.

"Uz kontinuirani rast prodaje vlastitih brandova, prošle smo godine prodali 14,5 milijardi komada cigareta", objavio je glavni izvršni direktor TDR-a Davor Tomašković. Iako se u javnosti spekuliralo kako Adris grupa namjerava prodati svoju duhansku diviziju, Tomašković je demantirao takve glasine. Rekao je kako prodaja duhanskog biznisa nije u planu, posebno nakon što je u Kanfanaru ostvarena velika investicija i izgrađena jedna od najmodernijih duhanskih tvornica u Europi.

Dapače, Tomašković je obznanio planove TDR-a da u 2008. godini uđe na nova tržišta kao što su Njemačka, Italija i Iran, dok će kompanija u Dubaiju otvoriti i svoje službeno predstavništvo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika