02.03.2008. / 12:01

Autor: Katarina Zorić

PROCJENA

Uzelac: Još nije vrijeme za hrvatsko priznanje Kosova

Komentirajući status Srba u Hrvatskoj, Uzelac je rekao kako ni on osobno ni SDSS nisu zadovoljni brojem povrataka kao ni načinom na koji je povratak izveden s obzirom da nedostaje posla i uvjeta za dostojan život povratnika

Potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac izjavio je u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine" kako još nije došlo vrijeme da Hrvatska prizna Kosovo. "Još nije došlo to vrijeme jer da je došlo vrijeme za tu odluku ona bi bila i donesena", rekao je Uzelac.

Istaknuo je kako o tome s premijerom Ivom Sanaderom razgovara otvoreno kao i o svim drugim pitanjima imajući u vidu prije svega interese Hrvatske što uključuje i interese Srba koji u njoj žive. "U to svakako ulazi i suradnja sa Srbijom pa u tom smislu i s interesima Srbije", izjavio je Uzelac dodavši kako bi pogrešna procjena o ovom pitanju mogla ugroziti odnose Hrvatske sa Srbijom .

Komentirajući status Srba u Hrvatskoj, Uzelac je rekao kako ni on osobno ni SDSS nisu zadovoljni brojem povrataka kao ni načinom na koji je povratak izveden s obzirom da nedostaje posla i uvjeta za dostojan život povratnika.Opovrgnuo je kako je njegova stranka tražila povratak ćirilice u škole u Hrvatskoj.
"Pitanje upotrebe srpskog jezika i ćirilićnog pisma rješeno je u okviru hrvatskih zakona koji reguliraju prava na kulturnu autonomiju. Ono na čemu inzistiramo je dosljedna primjena tih zakona", rekao je Uzelac.

Istaknuo je također kako nikada nije ni pomišljao o odlasku iz Hrvatske "ni pred onima koji su ga tjerali ni s onima koji su ga zvali". Pojasnio je kako je Hrvatska za njega jedna i jedina domovina a da, kao i većina Srba, Srbiju doživljava kao "matičnu državu svog naroda".

Vezane vijesti

Pankretić se povlači iz politike

Pankretić se povlači iz politike

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika