04.03.2008. / 18:11

Autor: Marko Biočina

EUROPSKA UNIJA

Olli Rehn sutra dolazi u Zagreb

Olli Rehn, europski povjerenik za proširenje sutra dolazi u Zagreb kako bi s predstavnicima hrvatske vlade razgovarao o napretku pristupnih pregovora. Europska komisija nedavno je usvojila Komunikacijski akcijski plan za Zapadni Balkan. Radi se o dokumentu kojem je cilj ubrzati prijem zemalja iz regije u Europsku uniju.

Plan će biti predstavljen sutra ujutro u Bruxellesu, a Rehn će nakon toga doputovati u Zagreb. Tijekom svog dvodnevnog boravka u hrvatskoj prijestolnici Rehn će se susresti s premijerom Ivom Sanaderom, potpredsjednicima Vlade Đurđom Adlešić i Slobodanom Uzelcem, ministrom financija Ivanom Šukerom i ministricom pravosuđa Anom Lovrin. Olii Rehn smatra kako bi upravo ove godine Hrvatska mogla napraviti najveći napredak prema pridruživanju Europskoj uniji.

"Godina 2008. može biti presudna za pregovore o pristupanju EU, pod uvjetom da Hrvatska ostvari znatan napredak u ključnim reformama, posebice na području pravosuđa i uprave, u borbi protiv korupcije i u restrukturiranju teške industrije", rekao je Rehn, a prenijela Delegacija Europske komisije u Zagrebu.

Vezane vijesti

EK najavila pozorno praćenje makroekonomske situacije u 12 zemalja

EK najavila pozorno praćenje makroekonomske situacije u 12 zemalja

Europska komisija je u utorak objavila da je potrebno provesti temeljitu analizu makroekonomske situacije u 12 zemalja članica kako bi se na vrijeme… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika