05.03.2008. / 09:15

Autor: Marko Biočina

GALERIJA

Nova jahta Romana Abramoviča vrijedna 130 milijuna dolara

Plovilo dosad poznato pod kodnim nazivom "Projekt Sigma" trebalo bi dužine između 118 i 125 metara, a gradi se po projektu slavnog dizajnera Phillipa Starcka.

Izgled nove jahte Romana Abramoviča dosad je držan u tajnostiIzgled nove jahte Romana Abramoviča dosad je držan u tajnostiPrije nekoliko dana u javnosti su se po prvi put pojavile fotografije nove jahte ruskog milijardera i jednog od najbogatijih ljudi na svijetu Romana Abramoviča. Abramovič je otprije poznat kao veliki ljubitelj jahti, već posjeduje tri od čega se dvije - Le Grand Bleu i Pelorus, nalaze na popisu 10 najvećih jahti na svijetu. Ipak, nova Abramovičeva jahta bi po veličini, luksuzu i dizajnu trebala zasjeniti ostatak njegove flote.

Naime, plovilo dosad poznato pod kodnim nazivom "Projekt Sigma" trebalo bi dužine između 118 i 125 metara, a gradi se po projektu slavnog dizajnera Phillipa Starcka. Starck je jahtu zamislio kao kombinaciju broda i nuklearne podmornice, no zbog takvog dizajna mnogi su već Abramovičevu novu jahtu proglasili najružnijom jahtom na svijetu.

Ipak, ruski oligarh navodno je hamburškom brodogradilištu Blohm & Voss platio čak 130 milijuna dolara za gradnju jahte. Iako su mediji u početku izvještavali kako se jahta gradi za ruskog bankara Andreja Melničenka, čini se kako je naručitelj ipak Roman Abramovič, koji bi već ovog ljeta trebao krstariti na svojoj novoj jahti.

S obzirom da je Abramovič već nekoliko puta posjetio Dubrovnik i hrvatsku obalu nije isključeno da i ove godine u novoj jahti posjeti Hrvatsku.

Fotogalerija

  • Izgled nove jahte Romana Abramoviča dosad je držan u tajnosti

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika