Objavljeno u Nacionalu br. 643, 2008-03-10

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Hajduk: Urota protiv Jerkova i Sanadera

ŽELJKO JERKOV dao je ostavku kad je shvatio da urotnici rade protiv interesa HajdukaŽELJKO JERKOV dao je ostavku kad je shvatio da urotnici rade protiv interesa HajdukaPredsjednik Hajduka Željko Jerkov nije htio ustuknuti pred lažima, ucjenama i pritiscima, te je u ponedjeljak ujutro dao ostavku, suočen s pučem koji su protiv njega organizirali predsjednik skupštine Ante Nosić i dopredsjednik Mirko Klarić. Naizgled, Nosić i Klarić borili su se da Hajduk ne ode u stečaj, iako su dobro znali da mogući Hajdukov stečaj zbog neisplate duga bivšem igraču Hrvoju Vukoviću od 2,1 milijun kuna neće Hajduk odvesti u Drugu ligu. Iako su znali da je Željko Jerkov dobio sva jamstva HNS-a da klub u stečaju zadržava sva sportska prava, jer to dopušta i UEFA, Nosić i Klarić pošto-poto su htjeli da se što brže isplati dug Vukoviću. Stoga su se udružili s Vukovićevim odvjetnikom. On je tako u nedjelju zaprijetio Jerkovu da će, ako ne potpiše da će dug Vukoviću isplatiti odmah, prije nego li na njega dođe vjerovnički
red, Nosić i Klarić organizirati skupštinu i smijeniti ga s mjesta predsjednika.

Jerkov nije popustio pred ucjenom, puč i smjena su se dogodili. Dvojica vodećih ljudi skupštine telefonski su sazvali samo većinski dio skupštine, nad kojim imaju kontrolu. Kada je Jerkov vidio da je na djelu urota protiv interesa Hajduka, sam je dao ostavku. On se zalagao za odgodu stečaja još desetak dana, jer je to bilo moguće nagodbom provesti. Do tada bi nova uprava i eksperti imali potpunu dubinsku snimku Hajdukova pravog stanja i dugovanja, te bi se onda i riješilo dugovanje prema igraču Vukoviću. Jerkov je shvatio i pokušavao na nekoliko državnih adresa objasniti kako je i stečaj prihvatljiv način ozdravljenja kluba, kako je Zakon o športu dvojben i ne daje jamstva za uspješan preustroj, ali u Vladi i dvama ministarstvima za te tvrdnje nisu imali sluha.

Lakše je bilo širiti paniku da će stečajem Hajduk biti izbačen iz Lige. Očito, mnogima u klubu ne odgovara da se stečajem utvrde prave dubioze i potraživanja prema klubu, nego da se sačuvaju mutne situacije. Čim je Jerkov dao ostavku, predsjednik skupštine Nosić je potpisao da će Hajduk odmah Vukoviću isplatiti dug. Jerkov je otišao, Hajduk će iz blata teško izići. Začuđuje i zabrinjava šutnja politike, jer zna se da je Jerkov dobio mandat od premijera Sanadera.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika