11.03.2008. / 16:52

Autor: Marko Biočina

POLITIKA

Virovitički župan podnio ostavku, nasljednik Kirin?

Stjepan Feketić je u tekstu ostavke napisao kako se na taj čin odlučio zbog "osobnih i drugih okolnosti", a za sad nije poznato o kojim se to točno okolnostima radi.

Virovitičko-podravski župan Stjepan Feketić podnio je ostavku. To je na izvanrednoj konferenciji za novinare objavio predsjednik županijske skupštine Boris Hlavati. Feketić je u tekstu ostavke napisao kako se na taj čin odlučio zbog "osobnih i drugih okolnosti", a za sad nije poznato o kojim se to točno okolnostima radi. Također, Feketić je podnio ostavku i na sve ostale dužnosti koje je obavljao temeljem funkcije župana.

Stjepan Feketić, inače član HDZ-a postao je župan 13. siječnja 2007. godine kada je raskinut koalicijski sporazum koji su na lokalnoj razini sklopili HDZ, HSP i HSLS i smijenjen dotadašnji župan Zvonimir Šimić iz HSP-a.

Do izbora novog župana, tu funkciju će obavljati vršitelj dužnosti, a to će biti dosadašnji županov zamjenik Zvonimir Koić. U kuloarima se spekulira kako bi novi župan mogao biti Ivica Kirin, bivši ministar unutarnjih poslova i nekadašnji gradonačelnik Virovitice. Podsjetimo, Kirin je podnio ostavku na mjesto ministra nakon što su se u javnosti pojavile fotografije lova u kojem je uz Kirina sudjelovao i haški optuženik Mladen Markač koji je na taj način prekršio odredbe po kojima mu je bilo dopušteno da suđenje dočeka na slobodi.

Vezane vijesti

'Trpači' HDZ-ovih vreća

'Trpači' HDZ-ovih vreća

Podignute su optužnice protiv bivših čelnika ministarstava i državnih poduzeća koji su sudjelovali u aferi Fimi medija, a riječ je o bivšem ministru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika